Nova donacija Eurobank – obezbeđeno 30 računara za učenike Ekonomsko-trgovinske škole "Jovan Trajković"

Višetruko nagrađivani učenici srednje ekonomsko-trgovinske škole "Jovan Trajković" iz Zrenjanina od sada će, zahvaljujući Eurobanci, svoje znanje moći dodatno da unaprede. U okviru projekta "Škola kao nacrtana za Vas" Banka je obezbedila 30 novih računara, pa će obuka u virtuelnim preduzećima, finansijsko-računovodstvena obuka, kancelarijsko poslovanje, pravni poslovi i elektronsko poslovanje biti znatno olakšani za đake ove škole.

Realizacijom ove donacije u vrednosti od 1,1 milion dinara, Eurobank je nastavila svoj samostalni društveno-odgovorni projekat "Škola kao nacrtana za Vas", koji je pokrenula 2018. godine. U sinergiji sa klijentima, korisnicima humanitarne kreditne kartice "Eurobank Veliko srce", Banka izdvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u srednje ekonomske škole, sa ciljem unapređenja obrazovnih procesa i stvaranja boljih uslova za učenje i rad učenicima širom Srbije.

- Nastavak realizacije projekta 'Škola kao nacrtana za Vas' veoma je značajan za Eurobanku. Tokom pandemije koronavirusa nismo odustali od podrške obrazovnom sistemu, već smo i realizovali nove donacije u ekonomskim školama širom Srbije - izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank, dodajući da je ovo šesta po redu donacija, od kojih je čak četiri realizovano u doba pandemije.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz čiju podršku Eurobank realizuje ovaj projekat naglasilo je njegovu važnost, a prvi potpredsednik Vlade Srbije i resorni ministar Branko Ružić ovim povodom rekao je:

- Zahvalni smo Eurobanci na podršci koju pruža ekonomskim školama širom Srbije, a novi računari, koje je dobila i ova škola u Zrenjaninu pomoći će učenicima i nastavnicima u sticanju potrebnih znanja i veština.

Direktor škole "Jovan Trajković", Dragoslava Golušin, zahvalila je Banci na donaciji i istakla njen značaj, budući da će nova oprema pružiti šansu nastavnom osoblju da bude još uspešniji i stručniji u obezbeđivanju kvaliteta nastave.

- Drago nam je što možemo da sarađujemo sa društveno odgovornim kompanijama, koje cene i poštuju obrazovne institucije i koje su spremne da ulože sredstva u obrazovanje – istakla je Golušin.

Pored toga što je nastavila da ulaže u poboljšanje kvaliteta stručnog obrazovanja budućih bankarskih službenika, Eurobank je od ove godine uvela i jednu novinu: u saradnji sa izdavačkom kućom "Laguna", obezbeđen je popust za srednjoškolce za kupovinu knjiga i gift programa u knjižarama "Laguna" i "Delfi" u gradovima u kojima Banka realizuje donaciju.

Izvor: Promo
Foto: Boris Glušič

Pogledajte još