Uređenje lokaliteta NP Tara uz finansijsku podršku Eurobank Direktne

Zaštita životne sredine predstavlja jedan od ključnih oblasti društveno odgovornog poslovanja Eurobank Direktne. Sledeći principe očuvanja životne sredine i društveno odgovornog poslovanja, Banka kontinuirano prati ključne inicijative čiji je cilj smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu i učestvuje u projektima koji su od značaja za održivi razvoj zajednice u kojoj sa uspehom posluje.

Foto: Aleksandar Gavrilović

Udruženje banaka Srbije i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali su Memorandum o saradnji na projektima unapređenja zaštićenih područja i očuvanja biodiverziteta na teritoriji Republike Srbije, a Eurobank Direktna je kao članica UBS-a, realizovala projekat uređenja Nacionalnog parka Tara. Banka je obezbedila finansijska sredstva za unapređenje zaštićenih područja i donirala 1,5 miliona dinara, a ova sredstva su usmerena za obnovu šetne staze na jezeru Perućac i za postavljanje urbanog mobilijara na lokaciji Kaluđerske Bare. Dodatno, osim obnovljenog šetališta, uz jezero Perućac i reku Vrelo, čuvene po svojoj netaknutoj lepoti i čistoj prirodi, postavljene su nove drvene klupe, informativne table i druga oprema, čime je posetiocima ove lokacije omogućen ugodniji doživljaj ovog prirodnog lokaliteta u okviru Nacionalnog parka Tara. Predviđeni radovi su završeni a obnovljeni lokaliteti su predstavljeni široj javnosti početkom juna ove godine.

Foto: Vesna Radović

Tokom više od dve decenije poslovanja, Eurobank Direktna je realizovala niz društveno odgovornih projekata i inicijativa i uložila više od 4,8 miliona evra.

Foto: Aleksandar Gavrilović

Izvor: Promo
Foto: Vesna Radović

Pogledajte još