Eurobank Direktna podržava srednje škole širom Srbije

U trenutku kada se mnoge srednje škole širom Srbije suočavaju sa nedostatkom savremenih sredstava za učenje i nedovoljno uređenim i opremljenim kabinetima, društveno odgovorni projekti kompanija usmereni ka poboljšanju uslova u školama izuzetno su značajni kao podrška školovanju.

Polazeći od ideje da inicijativama usmerenim ka osetljivim grupama doprinese celokupnoj društvenoj zajednici u kojoj uspešno posluje, Eurobank Direktna je 2018. godine započela projekat pod nazivom "Škola kao nacrtana za Vas". Od tada, tokom više od pet godina, Banka kontinuirano sprovodi ovaj projekat zahvaljujući upotrebi jedinstvene Mastercard kreditne kartice "Eurobank Direktna Veliko srce". Od svake transakcije koju klijenti izvrše humanitarnom karticom "Eurobank Direktna Veliko srce", Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih Ekonomskih škola širom Srbije. Na ovaj način, "Veliko srce" Eurobank Direktne predstavlja više od obične kreditne kartice - ona predstavlja simbol solidarnosti i angažovanosti u široj društvenoj zajednici jer se njenim korišćenjem ostvaruje značajan napredak u poboljšanju uslova obrazovanja u školama širom Srbije.

Foto: Promo

Pored donacija u vidu IT i druge opreme za kabinete koji svakako olakšavaju rad, posebna vrednost je to što omogućavaju razvoj digitalnih veština. Projekat je dodatno proširen i saradnjom sa muzejom "Dom Jevrema Grujića" i izdavačkom kućom Laguna. Kroz edukativni program "Putujući muzej", učenici srednjih škola imaju jedinstvenu priliku da se upoznaju sa srpskom istorijom, kulturom i različitim umetničkim veštinama, dok im interakcija sa piscima omogućava da razgovaraju o knjigama i da na ovaj interaktivan način u procesu edukacije istraže i ostale teme. Ovakav sveobuhvatni pristup projekta "Škola kao nacrtana za Vas" omogućava učenicima da se razvijaju ne samo akademski, već i da šire svoja interesovanja, kreativnost i kritičko mišljenje.
Podrška obrazovanju ne samo da predstavlja prioritet društveno odgovornih aktivnosti Banke, već odražava zajednički interes za unapređenje boljih uslova za učenje u srednjim školama širom Srbije pa je tako ovaj projekat podržan i od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Foto: Promo

Podsećanja radi, samo tokom 2022. godine realizovane su 4 donacije u vrednosti od milion i osam stotina hiljada dinara za opremanje kabineta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru, Staroj Pazovi, Smederevu i Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici, a do sada je u okviru projekta opremljeno ukupno četrnaest kabineta u dvanaest gradova širom zemlje, sa uloženih više od 11 miliona dinara u unapređenje obrazovnih kabineta.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još