Završen prvi dan teniskog turnira "Diplomate za decu" (FOTO)

U filantropskom duhu i teniskoj tradiciji, u Srbiji i globalno, uključujući ATP i WTA turnire u Beogradu, Diplomatski teniski turnir za decu održava se danas i sutra u Teniskom centru Novak.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom ambasade Kipra u Beogradu, u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković i uz podršku sportske agencije Procon group.

Dvodnevni događaj će ugostiti 16 igrača iz diplomatskih tabora u srpskoj prestonici i ostalih insistucija, uključujući i Ministarstvo inostranih poslova. Osam mečeva u četvrtfinalu prvog takmičarskog dana odigrana su u subotu popodne, a polufinala i finale zakazani su za nedelju popodne, drugog dana događaja.

Dvodnevni program počeo je danas u 16 časova svečanom ceremonijom otvaranja, dok je zatvaranje zakazano za sutra uveče kada će biti proglašeni pobednici i biti uručene nagrade najboljim učesnicima.

Osim teniskog turnira, biće organizovana i kreativna radionica za decu predškolskog i školskog uzrasta.

Misija Diplomatskog teniskog turnira za decu jeste pomoć i podrška razvoju dece mlađeg uzrasta u predškolskoj edukaciji. Učesnici će dobrovoljnim donacijama podstaći povod za okupljanje, dok će moći da doniraju i posetioci i gosti turnira.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još