UNICEF-ova škola roditeljstva: Vebinar "Od igre se raste kao od spanaća“

U okviru Meseca roditeljstva i Programa podrške podsticajnom roditeljstvu kroz igru, 1. jula počinje UNICEF-ova škola roditeljstva.

Prvi vebinar za roditelje na temu „Od igre se raste kao od spanaća“ će se održati 1. jula 2021. godine, s početkom u 18. časova i trajaće 90 minuta.

Učesnice vebinara su:

  • Nevenka Žegarac, profesorka na Fakultetu političkih nauka Odeljenja za socijalni rad i socijalnu politiku Univerziteta u Beogradu
  • Jelena Branković, psihološkinja i koordinatorka Centra za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima Harmonija u Novom Sadu
  • Milena Kostić, mama petoro dece i autorka blog profila ~Mama iz magareće klupe~ iz Novog Sada
  • Moderatorka Vanja Kovačev, iz kompanije Color Media Communications.

Teme koje će se obraditi na seminaru između ostalog jesu igra, kao saveznik u podsticanju razvoja, vaspitanju dece, učenju o roditeljstvu i čak očuvanju mentalnog zdravlja porodice, kako igra može postati deo svanodnevnice i roditelja a ne samo dece, kako se grade i čuvaju roditeljske snage i ko može i treba da bude podrška porodicama sa malom decom.

Vebinar se organizuje u okviru Programa podrške podsticajnom roditeljstvu kroz igru koji sprovodi UNICEF, sa partnerima, u saradnji sa Vladom Republike Srbije uz podršku LEGO fondacije.

Na vebinaru će biti obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik.

Svoje učešće na vebinaru možete prijaviti OVDE.

Prenos vebinara možete pratiti uživo preko YouTube kanala UNICEF Srbija

Već treću godinu UNICEF na globalnom nivou obeležava mesec roditeljstva, a ove godine je cilj podizanje svesti o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja i snage roditelja ili staratelja. Da bi roditelj mogao da obezbedi najbolji početak života za svoje dete, potrebno je da misli i o svojoj dobrobiti i mentalnom zdravlju. Usled aktuelne pandemije, roditelji se sve više bore sa uznemirenošću, zabrinutošću ili depresijom, pa roditeljstvo može da predstavlja izazov. Ovo je prva u nizu vebinara koji će se od jeseni nastaviti u redovnom mesečnom terminu.

Pogledajte još