RAZUMEM ZAŠTO ĆUTE I TRPE: Maja Marijana progovorila o nasilju nad ženama

Popularna pevačica Marijana Radovanović, poznatija kao Maja Marijana bila je gost u emisiji "Sceniranje" gde je govorila o svom detinjstvu, prvoj ljubavi i životu.

Rođena Beograđanka i majka dvoje dece 90-ih je žarila i palila srpskom muzičkom scenom, a podjednako interesovanje kao za njenu muziku, bilo je i za njen privatni život.

Da joj je život bio izuzetno bogat i pun kako lepih, tako i ružnih iskustava posvedočila je i novinarki Ljiljani Stanišić, a tema kojoj se posebno posvetila u emisiji odnosila se na nasilje, koje je pretrpela od strane svog partnera.

Pre nekoliko godina u javnosti je odjeknula vest da je vanbračni suprug, sa kojim ima ćerku, Mladen Šmakić, fizički nasrnuo na nju, nakon čega je Maja imala ozbiljne zdravstvene posledice.

Kako je tada govorila, Mladena je prijavila na nagovor lekara, a danas kaže da je, iako je 21. vek, ženama i dalje izuzetno teško da se nose sa nasiljem.

- Ja na neki način razumem zašto žene trpe nasilje. I sami možemo da vidimo da kod nas, kada je žena žrtva i kada to izađe u novine, dolazi osuda naroda. I nikada žena nije žrtva, ona je krivac, a nasilnik postaje žrtva. Ženi nalaze milion nekih mana, pa se onda pitaju zašto još ćute. Pa, ćute jer nemaju nikakvu podršku ni policije, a takve žene često nemaju gde ni da odu - kaže Maja i dodaje:

- Naša žena kad izađe na ulicu sa svoja dva kofera i decom, jer deca obično idu sa njom, posle toga otac, muž živi kao momak. Ako ti se ne dopada, ajde pakuj kofere i ko će takvoj ženi da se obraduje. Ni familija, ni rođaci i uglavnom se dešava da kažu da muž mora da se istrpi: moraš nešto da istrpiš, moraš nešto da odćutiš... Ma, ne moram ja ništa - jasna je Marijana.

Sa ove distance, Marijana smatra da nikako ne smemo dozvoliti da se takva stvar dogodi, a iako se dogodi, onda mora da se zauzme neki stav.

Izvor: Kurir.rs
Foto: majamarijanaofficial/Instagram

Pogledajte još