ODRAZ LEPOTE SVAKE ŽENE: Kako da koža na vašim rukama uvek bude negovana i meka?

Negovane ruke važan su element lepog izgleda svake žene.

Istovremeno, sama koža na rukama razlikuje se po tome što je ranjiva i osetljiva, a njena prirodna odbrana je slaba zbog malog broja lojnih žlezda.

Letnja sezona donosi lepo vreme, ali naše telo nakon duge zime pati od nedostatka vitamina. Ovo nije iznenađujuće, jer posle zime i jeseni, uz odsustvo sunca i ishrane koja je bogata svežim voćem i povrćem, u telu dolazi do avitaminoze.

Nedostatak vitamina se može manifestovati na mnogo načina, od hroničnog umora do gubitka kose, ali najčešći problem je suva koža, posebno na rukama.

Za početak morate da zapamtite da je neophodno redovno pranje ruku, ne samo tokom pandemije, već uopšte. Operite ih blagim sapunom, ne zaboravite da kožu dobro osušite peškirom i nanesete laganu hidratantnu kremu.

Takođe je važno raditi piling kože ruku kako biste očistili epiderm i oslobodili se mrtvih ćelija kože. Kupke i sve vrste maski za čišćenje takođe su savršene. Izaberite one sa prirodnim sastojcima kako biste dobili maksimalnu korist.

Suvu kožu ruku, naravno, treba stalno hraniti. Najbolje koristiti hranjivu i zaštitnu kremu za ruke, a ne hidratantnu. Uverite se da krema sadrži hranljiva ulja, vitamine A, C i E, esencijalna ulja i druge biljne sastojke.

Mnogi od nas imaju naviku da kremu nanesu na ruke neposredno pre izlaska napolje - pobrinite se da prođe najmanje pola sata između nanošenja kreme i izlaska iz kuće.

Uz ove jednostavne savete vaša koža će biti hidrirana i negovana.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još