PORCIJA KOŠTA 200 DOLARA: Šta sadrži najskuplji pomfrit na svetu? (VIDEO)

Za 200 dolara u čuvenom njujorškom restoranu "Serendipiti 3" može se naručiti porcija najskupljeg pomfrita na svetu, koji za to ima i potvrdu Ginisove knjige rekorda.

U čuvenom njujorškom restoranu "Serendipiti 3" napravljena je porcija najskupljeg pomfrita na svetu. Šta ovaj prženi krompir čini tako posebnim?

- Tartufi, tartufi i tartufi. Dakle, drugim rečima, ovde imamo ulje od tartufa, imamo sveže crne letnje tartufe i sos Mornej. U stvari, sos Mornej je zamišljen kao sos za umakanje. I on je obogaćen tartufima na hiljadu različitih načina. Tartuf je ovde glavna zvezda - otkriva Frederik Šun-Kejvert, glavni kuvar restorana "Serendipiti".

Kuvar koristi visokokvalitetni krompir "čiperbek" (Chipperbec) koji blanšira u mešavini šampanjca Dom Perinjon i skupocenog vinskog sirćeta. Zatim ga prži u čistoj guščijoj masti i na kraju posipa jestivom prašinom od 23-karatnog zlata.

Ovo jelo je deseti Ginisov rekord restorana "Serendipiti 3".

- 'Serendipiti' je zaista srećno mesto. Ljudi ovde dolaze da slave, da pobegnu od sumorne svakodnevice i da se zabave. A mi nastojim od budemo zabavni, i to činimo već skoro 67 godina - navodi kreativni direktor i kuvar Džo Kalderon.

- Za nama je veoma težak period prethodnih godinu i po dana, i sada moramo da se zabavimo - dodaje Kalderon.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još