USPEH U ŽIVOTU IM JE ZAGARANTOVAN: Ko su najinteligentniji znaci horoskopa?

Naravno da horoskop ne određuje nužno inteligenciju čoveka, brojna testiranja IQ-a mogu da pruže uvid u generalnu inteligenciju s obzirom na prosečan rezultat za svaki znak. Inteligencija je mentalna karakteristika koja se odnosi na sposobnost učenja i prilagođavanja na nove situacije, razumevanje i korišćenje apstraktnih pojmova kao i prethodnog znanja u novoj okolini.

Često je za nečiji uspeh u životu odgovorna emotivna inteligencija od samog koeficijenta koji se meri na testiranjima, ali po merenoj inteligenciji ova tri znaka su najinteligentnija.

1. Vodolija

Pripadnici ovog znaka jako su inteligenti, među njima je velik broj slavnih genijalaca. Odlično prolaze na testovima inteligencije, imaju talent drugačijeg i originalnog pristupa problemima i sposobnost koncentracije. Što su inteligentniji, to su skloniji i emocionalnoj nestabilnosti.

2. Blizanci

Pripadnici ovog znaka vrlo su bistri, a za razliku drugih znakova odlikuje ih brzina razmišljanja, kao i bistrina s kojom dolaze do rešenja problema bez preterane muke. Imaju odličnu sposobnost učenja i savladavanja novih stvari, ali im to koristi samo ako su sposobni da se posvete nečemu.

3. Jarac

Pripadnici ovog znaka poseduju tzv. praktičnu inteligenciju koja ih vuče ka boljem u svemu, pa tako i u znanju. Imaju zavidnu memoriju koja im omogućava da pamte i najbanalnije stvari koje njima uvek koriste, a odlično primenjuju stečeno znanje i nikad ne zaboravljaju ono što su jednom savladali.

Izvor: Žena.blic.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još