67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije za vikend na aerodormu "Ečka" kod Zrenjanina

Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub "Zrenjanin" organizuju 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije 21. i 22. avgusta 2021. godine na sportskom aerodromu "Ečka" pored Zrenjanina. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura svečano će otvoriti takmičenje u subotu 21. avgusta u 12.30 časova.

Nadmetanje najboljih padobranaca iz Srbije i regiona odigraće se u disciplini Skokovi na cilj u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Padobranci će sa visine od 1.000 metara iskakati iz helikoptera i vršiti doskok na elektronski senzor prečnika samo 34 centimetara i sa strogim centrom prečnika od samo 2 centimetra.

Učešće na takmičenju uzeće sedam padobranskih ekipa sa ukupno 40 takmičara. Nadmetaće se: Aeroklub "Zrenjanin" iz Zrenjanina, tim MUP-a Srbije "Delta", Padobranski klub "Arhistratig" iz Beograda, Aeroklub "Špiro Mugoša" iz Podgorice, Vazduhoplovni klub "Skydive" iz Banja Luke, Padobranska ekipa Vojske Srbije "Nebeske vidre" i Aeroklub "Naša Krila" iz Paraćina.

Takmičarski skokovi održavaće se u subotu 21. avgusta u periodu od 08.00-12.00 i od 15.00-19.00 časova i u nedelju 22. avgusta od 08.00 do 12.00 časova. Dodela sportskih priznanja održaće se na ceremoniji svečanog zatvaranja takmičenja u nedelju 22. avgusta u 14 časova.

Aeroklub "Zrenjanin" poziva sve zainteresovane građane da u subotu i nedelju prate takmičenje iz bašte kluba ljubitelja vazduhoplovstva "Eskadrila" na aerodromu "Ečka" koja se nalazi neposredno pored cilja na koji će padobranci - takmičari vršiti doskok.

Izvor: Promo
Foto: Vazduhoplovni savez Srbije

Pogledajte još