ĐOKOVIĆI UZBUĐENI, IZABRALI ŠKOLU U SRBIJI: Jelenin i Novakov sin Stefan 1. septembra kreće u prvi razred

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković i njegova supruga Jelena, ponosni su na svog sina Stefana, koji uskoro kreće u prvi razred. Kako izvor za "Blic" tvrdi, Đokovićev naslednik će sa ostalim prvacima sesti u školske klupe i to u Srbiji.

- Novak i Jelena su odlučili da će njihov sin imati detinjstvo, koliko je to moguće, kao i ostala deca, te drugare iz škole sa kojima će se družiti i raditi domaće zadatke baš onako kako su to i oni radili. Odluka da će Stefan ići u srpsku školu doneta je još početkom ove godine kada je mališan upisan u jednu privatnu školu, koja ima poseban način rada sa mališanima. Ovih dana u njihovom domu je pravo uzbuđenje zbog polaska u školu, pokloni za đaka prvaka stižu sa svih strana, a Jelena i Novak su posvećeni tome da mu objasne kako će izgledati njegove obaveze - kaže izvor upućen u planove Đokovića.

- To ujedno znači da će ubuduće Novak i Jelena biti stacionirani u Srbiji, na tome je najviše i insistirala Jelena jer smatra da kada počnu obaveze oko škole nije dobro za mališane da se stalno sele i putuju sa turnira na turnir kako bi pratili Novaka. Naravno, oni će i dalje biti uz tatu kada god to mogu, ali će pravila diktirati Stefanove obaveze oko škole i Tarin vrtić. Svi su uzbuđeni zbog novog koraka u odrastanju Stefana, a posebno bake i deke koje uveliko razmišljaju o školskim obavezama. Jelena je ta koja je sina već uveliko uputila u obaveze koje će imati i kako će izgledati njegov život kada prvog septembra kroči u školu, te će ona najviše sa njim i raditi. Ona u tome uživa i svakako je neko ko je pročitao dosta knjiga na temu roditeljstva i obrazovanja, pa se polasku sina u školu raduje kao da ona kreće. Ona je posvećena majka i ovo je za nju važan korak. Dugo je birala školu u koju će ići Stefan. Novak i Jelena ne kriju koliko im je vaspitanje i dobro obrazovanje naslednika bitno, a kako su želeli da mališani nauče srpsku tradiciju i istoriju, rešili su da njihov prvenac krene u školu u otadžbini. Odabrali su ustanovu u kojoj čas ne traje 45 minuta, roditelji su uključeni u edukaciju, a deci se razvija i kreativnost. Stefan će najverovatnije otići da se upozna sa drugarima, ali od epidemiološke situacije zavisi da li će nastava biti on line. Nastava je na srpskom. Kada su birali školu bilo im je presudno da ne sputava kreativnost, da razbuktava potencijal i pruži okruženje i plan nastave koji će detetu dati priliku da bezbrižno odrasta i skupi pregršt znanja. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da u ovoj školi časovi ne traju 45 minuta, nema zvona, a učitelji mališane uče da kritički razmišljaju i praktično primenjuju znanja. Takođe, Stefan će naučiti sve o srpskoj kulturi i istoriji, a nastavni kadar je odličan - otkrio je izvor blizak porodici Đoković.

Izvor: Blic.rs
Foto: djokernole/Instagram

Pogledajte još