IZABRANE FINALISTKINJE IZBORA ZA MISS SRBIJE 2021: Na čijoj glavi će zasijati kruna?

Kosutnjak je sinoć sigurno bio najlepši deo grada. Nakon dve godine pauze i neumornog rada putem on-line komunikacije i pripremanja devojaka, kompanija Miss Yu, jedini zvanični organizator izbora Miss Srbije pod licencom Miss World, predstavila je uži izbor od 33 izabrane devojke koje će se "boriti" za prestižnu titulu koja je san većine devojčica i postati zvanična Miss Srbije za Miss sveta čiji slogan je "Lepota sa smislom".

Buduće takmičarke upravo poseduju taj smisao i pokazale su koliko su obrazovane, talentovane, humane... Među njima ima i aktivnih sportistkinja, studentkinja ekonomije, prava, IT, saobraćajnih i mašinskih inženjera, balerina... Kompletne ličnosti, sa puno samopouzdanja i izraženim personalitijem, došle su iz cele Srbije. U razgovoru sa članovima žirija svaka je sa ponosom predstavila grad iz kojeg dolazi. Venera iz Niša bila je uzbuđena jer će na finalnom izboru predstavljati svoj grad i njegove lepote. Valentina, student psihologije dolazi iz Čacka i nije skrivala radost što će predstavljati svoj grad u finalu, a tu su bile i devojke iz Šapca, Kruševca, Uba, Gornjeg Milanovca, Lajkovca, Novog Sada, Priboja, Vrnjačke Banje, Bečeja, Bača, Beograda.

Nakon proglašenja, vlasnica i predsednica kompanije Vesna De Vinča se zahvalila devojkama, i informisala prisutne da izbor nije bio lak, da se žiri odlučio za 33 devojke, kako bi u nastavku stogih i napornih priprema odabrali 20 kandidatkinja.

Pripreme počinju već danas. S obzirom na to da je Miss Yu društveno odgovorna kompanija pripreme će trajati u manjim grupama, uz sve epidemiološke mere i trajaće do kraja oktobra, kada je predviđeno održavanje zvaničnog izbora Miss Srbije. Uz praćenje zdravstvene situacije kompanija će doneti odluku kada i gde će se održati izbor.

- Ovo vreme iskoristićemo da između ostalog uradimo fotografije i video spotove kandidatkinja na različitim turistickim destinacijama u zemlji - rekla je De Vinča.

Vesna se osvrnula na 25 godina rada kompanije i 70 godina postojanja svetskog izbora koji se ove godine održava 14 decembra u Portoriku. Na ovo takmcenje odlazi aktuelna Miss Andrijana Savić koja nam je kroz šalu rekla da je bar u nečemu posebna - titulu nosi dve godine, budući da zbog pandemije koronavirusa izbor prošle godine nije održan.

Aktuelna Miss rekla je da je proteklu godinu provela u završavanju fakultetskih obaveza, engleskog jezika a da je posebno ponosna na činjenicu da je postala ambasador SOS dečijeg sela Srbije i tim povodom pozvala sve prisutne da posete sajt SOS dečije selo i informišu se kako mogu pomoći deci bez roditeljskog staranja. Posebno je kaže srećna što je njen grad Gornji Milonovac stao uz nju i podržava je i u odlasku na izbor Miss Sveta i u humanitarnom radu, kao što to čini kompanija "Metalac" iz Gornjeg Milanovca.

- Ponosna sam na moje sugrađane. Na izbor za Miss Sveta odlazim sa snimljenim spotom u mom gradu - istakla je Andrijana.

Kao posebnu čiinjenicu čelnici Miss Yu kompanije istakli su da i ove godine uz pomoc PMC fakulteta za projektni menadžment, inovacije i IT dodeljuje stipendije svim finalistkinjama. Do sada je kompanija dodelila 406 stipendija. Veče je završeno prigodnim koktelom za prisutne kandidatkinje, mnogobrojne javne ličnosti i predstavnike medija.


Autor: Nadlanu.com
Foto: Zoran Mirčetić - Art Utopia Studio

Pogledajte još