PAŽLJIVO GLEDAJTE: Dešifrujte muškarčev govor tela

S obzirom da su muškarci naučili da se druže kroz svoje akcije, oni stalno šalju signale o tome kako se osećaju. Sve što treba da uradite jeste da ih posmatrate i dešifrujete. Ne znate kako? Pročitajte nekoliko preporuka najboljih svetskih stručnjaka.

On laže

Pokazatelj: Češka se po nosu ili ušima. Kad se muškarac boji da ga uhvate u laži, njegov puls se ubrzava i krv obično "juri" ka nosu, ušima i čelu, stvarajući svrab i peckanje.

Vaš potez: Kako biste saznali istinu, imajte što prijateljskiji izraz lica. Nakon toga "uvijte" svoja pitanja tako da zvuče kao da ste radoznali. On će retko razraditi priču do detalja te će se, ako ga slušate dovoljno dugo, sam razotkriti.

Dvoumi se oko vaše veze

Pokazatelj: Čini se da uvek nešto drži u rukama. Samim tim, on izbegava intimu i ne može da vas dodirne, jer su mu ruke uvek zauzete nečim. Stvaranje fizičke distance, dok ne bude spreman da donese odluku, često je način na koji muškarci "obrađuju" svoja osećanja.

Vaš potez: Suočite ga s tim. Recite mu da volite što ste tako otvoreni jedno prema drugom, ali da vam se čini da vam nešto ne govori. Ako ne želi da priča o tome, recite mu da ste u stanju da podnesete o čemu god da se radi. To bi moglo da ga ubedi da nećete "odlepiti".

Mora nešto da vam prizna i to nije dobro

Pokazatelj: Stiska usne. Kada muškarac želi nešto da prizna, on će stisnuti usne kao da ne može da odluči da li treba da otvori usta i saopšti loše vesti.

Vaš potez: Kada "istraga" zvuči iskreno, ona može da opusti "osumnjičenog" te će on priznati. Recite mu da izgleda uznemireno i pitajte ga da li postoji nešto što želi da vam kaže. Pri tome, najbolje je da imate neutralan izraz lica, jer ćete na taj način dobiti informacije, a on neće menjati priču na osnovu vašeg izraza lica.

Povređen mu je ego

Pokazatelj: Drži jedan od zglobova. Može se činiti da namešta sat, ali to može da bude znak da se oseća nesigurno. Zapravo, to je odbrambeni stav, jer deluje kao da se štiti; ruke deluju kao štit koji postavlja preko tela.

Vaš potez: Muškarci vole da se osećaju kao superheroji, te kad ih nehotice povredite, njihovo samopouzdanje može da bude poljuljano. Kada su mu povređena osećanja ili kada pokušava da reši određeni problem, muškarac se oseća nemoćno. Dajte mu malo vremena kako bi razmislio i vratio kontrolu.

Izvor: Minimagazin.info
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još