EVA RAS NIKAD ISKRENIJA: Osećam da mi se bliži kraj, neću cveće, ni Aleju

U karijeri dugoj šezdeset godina Eva Ras odigrala je na stotine uloga. Prva je dobitnica nagrade „Carica Teodora“ i „Velikog pečata za životno delo“ Jugoslovenske kinoteke.

Takođe, iza nje je bogat književni i slikarski opus.

U privatnom životu Eva Ras nije imala mnogo sreće. Suprug Radomir Stević Ras, njena najveća ljubav, preminuo je 1982, a 11 godina kasnije ostala je i bez ćerke Krune. Od tih gubitaka nikada se nije oporavila, a u znak žalosti za njima i danas nosi crninu.

Zvezda „crnog talasa“ jugoslovenskog filma 1. januara napunila je osamdeset godina i, mada je još poslovno aktivna, iz izjava koje daje za medije stiče se utisak da se polako oprašta.

- Ne očekujem ni loše, ni dobro. Očekujem da napustim ovaj svet. Rekla sam da, kada umrem, ne želim ni da se objavi ta vest. Neka svi misle da sam još živa. Ne želim ništa od tog cirkusa. Ne treba mi ništa, ni cveće, ni sveće. Ne treba ni Mocart da svira. Moj muž je umro 1982. godine, jedva sam sprečila da ga ne sahrane u Aleji, jer to nije želeo. Ne želim ni ja. Testament nisam napisala jer me ne zanima šta će biti kada umrem – izjavila je glumica.

Izvor: hellomagazin.rs/Star
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još