PODRŠKA MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA: Eurobank potpisala ugovor o novoj kreditnoj liniji sa EBRD-om

Uloga malih i srednjih preduzeća je od ključnog značaja za rast domaće ekonomije, naročito u ovim izazovnim vremenima. Kako bi se ovaj sektor uspešno oporavio od izazova prouzrokovanih pandemijom i njenim uticajem na ekonomiju, važno je da se njihovo poslovanje podrži kroz sveže izvore finansiranja. Upravo zato, Eurobank je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,9 milijardi dinara za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji, za investicije u trajna obrtna sredstva, kao i u stalnu imovinu.

Eurobank od samog početka svog poslovanja u Srbiji strateški podržava razvoj malih i srednjih preduzeća, a nova kreditna linija dodatno će doprineti ovom cilju. Ugovor o kreditnoj liniji, potpisali su predsednik Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović i generalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu EBRD Šarlot Ru.

- Pristup sredstvima iz ove kreditne linije, u vrednosti do 235 miliona dinara po projektu, omogućiće našim klijentima da dugoročno unaprede svoje poslovanje. Želela bih da zahvalim Evropskoj banci za obnovu i razvoj na prilici da budemo deo programa za jačanje domaće privrede, ali i na dugogodišnjem uspešnom partnerstvu - izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

Šarlot Ru, generalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu, EBRD, rekla je:

- Zadovoljstvo nam je što nastavljamo saradnju sa Eurobank Srbija i što zajednički možemo da plasiramo ovu novu kreditnu liniju koja će podržati oporavak i razvoj lokalnih preduzeća. Povećanje dostupnosti našeg finansiranja u dinarskoj protivvrednosti značajno će koristiti lokalnim preduzećima jer na taj način nisu izloženi varijacijama kursa. Ovo će takođe doprineti jačanju poverenja u domaći finansijski sistem.

Sa ciljem da bude pouzdan partner domaćoj privredi, Eurobank kontinuirano ulaže u finansiranje sektora malih i srednjih preduzeća. Dugogodišnji je partner i članica EBRD Programa za podsticanje trgovine od 2011. godine, a samo u poslednjih 10 godina Eurobank je plasirala više od 1,4 milijardi evra u ovaj segment srpske privrede.

Izvor: Promo
Foto: Milan Obradović/Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.