Nagrada EBRD Eurobank Direktnoj za doprinos razvoju zelene trgovine

Osnaživanje i implementacija ESG principa usmerena je ka ostvarivanju ravnoteže između ekonomskih, ekoloških i društvenih ciljeva, kako bi se postigao održiv i dugoročni uspeh. Kao jedan od značajnih faktora ovog procesa, zelena trgovina ima ključnu ulogu u postizanju održivog razvoja i smanjenju negativnog uticaja na životnu
sredinu.

U okviru aktivnosti usmerenih na održivu ekonomiju i razvoj zelenih tehnologija, Eurobank Direktna sprovodi inovativna finansijska rešenja koja podržavaju zelene inicijative. Potvrda izuzetne posvećenosti Banke u oblasti finansiranja projekata koji doprinose zaštiti životne sredine, stigla je od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u okviru Programa za podsticaj zelene trgovine (Green TFP) koji je Eurobank Direktnoj dodelio priznanje u kategoriji finansiranja zelene trgovine.

EBRD nagrada pod nazivom „Deal of the Year - Green Trade“ (sustainably sourced materials) za 2022. godinu dodeljena je Eurobank Direktnoj na Godišnjem skupu i biznis forumu Evropske banke za obnovu i razvoj 2023. u Samarkandu. Prestižna nagrada koja dolazi kao priznanje EBRD-a, prvi put je dodeljena jednoj banci na našem tržištu i ističe značajnu ulogu Eurobank Direktne u oblasti finansiranja zelene trgovine.

- Eurobank Direktna prepoznata je kao banka koja osnažuje srpsku privredu i unapređuje međunarodnu trgovinu u skladu sa tranzicijom ka održivoj ekonomiji. Ova nagrada je rezultat našeg predanog rada i podrške koju pružamo preduzećima u okviru finansiranja zelenih projekata, kao i razvoju i primeni održivih poslovnih modela. Ponosni smo što smo dobitnici priznanja u kategoriji finansiranja zelene trgovine i nastavićemo da kontinuirano pružamo podršku održivim projektima i da aktivno učestvujemo u očuvanju životne sredine. Takođe, ova nagrada je i podsticaj da nastavimo jačanje naše pozicije sigurnog partnera u finansiranju zelene trgovine - ističu u Eurobank Direktnoj.

EBRD-ov Zeleni program za podsticanje trgovine (Green TFP) pokrenut 2016. godine, postao je ključna inicijativa u oblasti održivog razvoja i trgovine u regionu koje EBRD pokriva. Program je osnovan s ciljem da podstakne trgovinu održivim proizvodima i uslugama, promoviše ekološki prihvatljive prakse u poslovanju i stvaranje održive budućnosti, a namenjen je preduzećima u svim sektorima, uključujući industriju, usluge,
poljoprivredu i trgovinu.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još