UZBUDLJIVE I EFEKTNE: Pet seks poza mogu da zamene trening

Poznato je da pojedine poze u seksu troše više kalorija od drugih. Ipak, postoje i one koje mogu da zamene čitav jednočasovni treninig. Ako ih do sada niste probali vreme je da obradujete svog partnera nekim novim poduhvatima u krevetu i van njega.

Saznajte koje seks poze mogu da budu zamena za trening - što duže traju, to veći efekat imaju:

Karlica

Muškarac treba da legne na leđa sa raširenim nogama, a vi sedite na njega. Zatim levu ili desnu nogu ispružite unazad. Ova "vežba" nudi odličnu stimulaciju klitorisa, ali i aktivira mišiće nogu.

Most

Za ovu pozu je potrebno da budete malo izdržljiviji. Lezite na leđa, savijte kolena i postavite noge u širini ramena. Podignite se u položaj mosta i dozvolite partneru da se "igra" svojim prstima ili vibratorom, ako ste raspoloženi za eksperimentisanje.

Mačka

Stavite nekoliko jastuka i neka partner legne na njih na leđa. Stanite na kolena, tako da partnerova glava bude između vaših nogu. Još je bolje ako se nagnete napred i držite se za laktove. Ova poza je odlična za mišiće vaših leđa.

Pseća

Ovoga puta reč je o "doggy" pozi, ali sa malom izmenom – umesto na dlanove, oslonite se samo na laktove. Potrudite se da leđa držite pravo i sigurno ćete osetiti aktiviranje mišića.

Stolica

Ova varijacija poznate "kaubojke" istinski je trening. Potrudite se da se ne držite rukama ili se samo minimalno oslanjajte i ne sedajte skroz na partnera. U suštini, vaš zadatak je da radite čučnjeve. Možda će vam na početku biti malo teže, ali ako usavršite ovu pozu, više vam neće biti potrebne druge vežbe za noge.

Izvor: Crnobelo.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još