ODVAŽNE NIJANSE: Deset ultimativnih pravila za nošenje jarkih ruževa

Jarki ruževi šalju samouverene poruke. Ne plašite ih se – naučite kako pravilno da ih nosite!

Ružičasta, narandžasta, boja fuksije, ciklama... Dopadaju vam se jarki ruževi, ali niste u potpunosti sigurni da li biste im pružili šansu?! Ukoliko dobro proučite (i savladate!) deset narednih pravila, zaista nema razloga da strahujete od epiloga.

JARKI RUŽEVI: Kako ih nositi?

PRAVILO 1: Testirajte jarke boje na usnama, ne na ruci!

Koža usana nije iste boje, niti teksture, kao koža na ostalim delovima tela. Isprobavanje novog ruža na usnama, naročito ako je u bojama koje do sada niste nosili, najbolji je način da utvrdite da li vam odgovara.

PRAVILO 2: Negujte usne

Ništa nije tako neprivlačno kao ruž jarke boje na ispucalim usnama. Nežno istrljajte usne vlažnom pamučnom maramicom i namažite ih balzamom za usne. Kada ga koža upije, uklonite višak papirnom maramicom i namažite ruž.

PRAVILO 3: Izbelite zube

Ruževi sa narandžastim nijansama mogu da učine da vam zubi izgledaju žuti. Zato upotrebite trake za izbeljivanje, ili se obratite stomatologu koji će to profesionalno uraditi.

PRAVILO 4: Sprečite razmazivanje

Pre nego što nanesete ruž jarke boje, iscrtajte usne olovkom za usta. Suva struktura olovke sprečiće razlivanje ruža oko usana. Nemojte mazati usne podlogom za šminku, jer će boja ruža delovati pomalo "krečno" i pokvariće efekat.

PRAVILO 5: Težite nesavršenstvu

Suviše precizno nanesen ruž u nekoj jarkoj boji, može da izgleda retro. Zato ga nanesite četkicom za ruž, ili direktno iz pakovanja, a potom prstom istapkajte po usnama, kako biste ublažili oštre linije.

PRAVILO 6: Delimično nanesite sjaj

Stavite ga samo na sredinu usana, a potom ih pritisnite. Ako sjaj dospe do ivica usana, lako može da "povuče" ruž na kožu oko usana.

PRAVILO 7: Ujednačite boje

Upotrebite svetliju podlogu za šminku, ili toniranu kremu, jer ruž jarke boje može da istakne dispigmentacije i bore na licu.

PRAVILO 8: Ublažite mejkap na očima

Nemojte da koristite ajlajner i senku za oči. Ako baš morate nešto da upotrebite, neka to bude maskara. Takođe, obratite pažnju na obrve – one moraju da budu uredne, jer kada oči nisu našminkane, pažnja se usmerava na njih.

PRAVILO 9: Zarumenite se!

Malo rumenila u boji koja je slična boji ruža izbalansiraće odnos usana sa ostatkom lica. Isprobajte rumenilo u nijansi kajsije sa narandžastim ružem, ili roze rumenilo sa jarkoružičastim ružem.

PRAVILO 10: Uklonite višak ruža

Kada nanesete ruž, stavite kažiprst u usta, zatvorite ih i izvucite prst tako da uklonite talog ruža koji bi mogao da oboji zube.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još