REŠITE IH SE: Sedam loših navika utiču na seksualni život

Ako se muškarcu svetite za nešto što nije želeo da uradi ili vas je nekim postupkom iznervirao tako što mu uskraćujete seks to nikako nije dobro za vašu vezu ili brak. Tada, vi seks koristite kao oružje za ostvarenje svojih ciljeva, što vas lako može dovesti na "tanak led". Ukoliko njemu postane svejedno znajte da će opstanak vaše emotivne veze biti doveden u pitanje.

Ako želite da budete boginja u krevetu definitivno morate da se rešite ovih loših navika:

1. Niste zadovoljne izgledom svog tela i to mu jasno dajete do znanja

Dopustite mu da voli vaše telo. Osim ako ne želite da bude detaljno informisan o svakoj vašoj mani, prestanite da se žalite na prevelik stomak ili pozadinu punu celulita, jer, osim ako u ta mesta svakodnevno ne upirete prstom, on ih neće primetiti. Ako ste zaista nesigurni ili nezadovoljni svojim izgledom, postoji niz načina kojima takve sitnice možete potpuno promeniti, ali bar na trenutak pokušajte da ne mislite na njih i volite svoje telo onoliko koliko ga voli vaš partner.

2. Redovno pričate o svojim nesavršenostima

Žena koja je potpuno zadovoljna svakim delićem svoga tela i ličnosti verovatno nije s ovoga sveta, ali vaš problem nije u vašim manama već u vašoj opsednutosti njima. Radite na jačanju svog samopouzdanja, a u međuvremenu se koristite prigušenim svetlima, seksi donjim rubljem u kojem se osećate neodoljivo i činite sve kako biste noć učinili lepšom i oslobođenom od negativnih misli.

3. Niste dovoljno intimni

Intimnost - fizička i emotivna, je bitna komponenta svake veze. Ako mu uskraćujete intimnost kao neki način kažnjavanja, samo da biste ga povremeno počastili senzualnim dodirom kad je bio "dobar dečko", onda nije fer očekivati odličan seks. Bliskost je ključan faktor u vezi i ne bi ga trebalo koristiti kao alat kažnjavanja.

4. Jako retko ste napaljeni i raspoloženi za seks

Odgovor je jednostavan – potrebno vam je više uzbuđenja. Kad je devojka napaljena, ona uopšte ne razmišlja o sitnicama kao što su celulit i ostale gluposti. Ona je potpuno opuštena i uživa u seksu. Dobra vežba za početak je povez oko očiju i koncentracija na druga čula. Zaboravite na sve što vas muči i na trenutak se prepustite uživanju.

5. Seks sam, između ostalog, služi i za igranje igrica

Ako mu uskraćujete seks zato što nije bio dobar ili vam nije dao ono što ste želeli, onda od seksa pravite oružje, a samim tim celokupno iskustvo postaje mnogo jeftinije. Zaboravite na takve igrice jer bi seks trebalo da bude nešto u čemu oboje uživate.

6. Seks uzimate zdravo za gotovo i u njega ne ulažete naročit trud

To što ste u vezi godinama i što se osećate dovoljno sigurno da pred njim možete da se pojavite bez trunke šminke i u trenerci je super. Ipak, ponekad bi i dalje trebalo da se sredite. Nemojte zaboraviti kako ste izgledali na vašem prvom sastanku i potrudite se tu i tamo da mu pokažete kako je ta devojka još uvek tu. To znači da se brinete o svome izgledu i telu. Zvuči površno, ali muškarci su vizuelna bića.

7. Upražnjavate seks samo kada ste savršeno raspoloženi

Ako uvek čekate da stigne ono pravo raspoloženje da biste se bacili na posao, možda ga nikad nećete ni dočekati. Baš kao i sa vežbanjem, ponekad morate stvari preuzeti u svoje ruke i sami stvoriti pravo raspoloženje. Pročitajte erotski roman, maštajte ili vežbajte kako biste postali energičniji. Na taj način ćete sami stvoriti raspoloženje za seks.

Izvor: Cosmopolitan.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još