Znači mi nagrada koja nosi ime velike glumice

BEOGRAD, 30. januara 2008. (Beta) - Glumica Jelisaveta Seka Sablić izjavila je u sredu da joj veoma znači nagrada "Žanka Stokić" jer nosi ime velike srpske glumice koja je jedan od stubova tradicionalnog srpskog glumišta, a posebno komedije.

"Posebno mi je značajno što nagrada nosi ime velike glumice. Cela srpska gluma, a posebno komedija, oslanjaju se tradicionalno na Ljubinku Bobić i Žanku Stokić. To je ona gluma koja je uslovljena prvenstveno izvornim talentom, koji su obe glumice imale", rekla je Sablićeva radiju Beta-RFI.

Nagrađena glumica je dodala da je u godinama u kojima "zatvara krug", odnosno u kojima sagledava rezultate svog rada, mirna i više ne strepi ni nad poslom ni nad nagradama.

"Žanka je imala strašnu životnu priču: društvo koje je obožavalo ođednom se okrenulo protiv nje i uprlo prstom u nju, prozivajući je da je izdajnik. Teško je i pomisliti šta je ona sve preživela i zato ova nagrada treba da služi i kao podsetnik na tu strašnu priču", upozorila je Jelisaveta Sablić.

Pogledajte još