TEŠKO JE BITI DRUGAČIJI U 21. VEKU: Božo Vrećo iskreno o predrasudama, majci i sevdahu

Sarajevski pevač i muzičar Božo Vrećo je ekskluzivno pričao za "Prvi red" na K1 televiziji o predrasudama, majci, duštvu i sevdahu.

Božo je priznao koliko je teško biti drugačiji u 21. veku.

- Teško je biti drugačiji u 21. veku jer smo okruženi uniformisanom formom čoveka. Sve je usmereno ka tome da budemo identični i budemo što manje svoji, da odgovaramo načelima društva. Žele da budemo roboti, a ja ne mogu da se pomirim sa tim - kazao je Božo Vrećo.

Božo je otkrio kako se bori sa predrasudama.

- Ja se samosvesno nosim sa svakom sredinom na način da ili ne odgovorim ili odgovorim na umetnički način. Negde sam se posle ovih deset godina ogradio od ljudi sa predrasudama.

Osoba koja je bila uz njega od početka je njegova majka. Kada se našla pred životnom borbom i uspešno je završila, Božo je otkrio kome se prvo zahvalio:

- Čini mi se da Bog sve vidi, jedini je lek, jedina je nada, jedina uteha. Od mene i mojih sestara moja majka dobija bezuslovnu ljubav.

Ekscentrični pevač podelio je sa gledaocima svoje mišljenje o trenutnom stanju u društvu.

- Ne mogu reći da me nervira bilo šta u vlasti, ali ima mnogo toga neuređenog i nepravednog. Puni su nam domovi dece koja čekaju na ljubav. Svesni smo svega onoga što nas okružuje. Mi jedino kao masa možemo nešto učiniti, ne kao pojedinac.

Pevač je ispričao o čudnoj vezi između njega i sevdaha.

- Sevdah je nešto što je mene pronašlo. Čini mi se da je to savršeni pratner za mene, koji me je ohrabrio da budem to što želim da budem u svakom mogućem pogledu i istinski me usrećio.

Božo je otkrio i zašto je crna boja njegov zaštitini znak.

- Crna boja je tragika koju ispovedam kroz moju dušu, moje prošle živote, sve ono što je meni sevdah koji živim - zaključio je Božo Vrećo za "Prvi red" na K1 televiziji.

Autor: Nadlanu.com
Foto: bozovreco/Instagram

Pogledajte još