BUJI, PAJI VOŽNJA: Hongkong pokreće autobuske ture za spavanje

Svako ko uživa u spavanju tokom vožnje može da posvedoči koliko lagana vožnja i truckanje autobusa mogu da deluju umirujuće.

Kada mu se prijatelj požalio da ima problema sa spavanjem, marketinški menadžer hongkonške autobuske kompanije "Ulu travel", Kenet Kong, smislio je savršeno rešenje za putnike koji muče muku sa snom.

Autobuska tura za spavanje nudi putnicima jedinstvenu mogućnost da napune baterije tokom najduže autobuske rute u Hongkongu, duge 75 kilometara.

- Kada smo smišljali nove ture, video sam poruku svog prijatelja na društvenim mrežama da ne može da spava zbog stresa na poslu, ali da bez problema zaspi kada putuje autobusom. On nas je inspirisao da organizujemo ovu turu - rekao je Kong.

Tura za spavanje nije besplatna, ali nije ni mnogo skupa. Cena karte kreće se od 13 do 51 dolara. Autobus dabl-deker ima četiri različita tipa kabina, uključujući biznis i ekonomske kabine sa prigušenim zvukom, kabine sa proširenim prostorom za noge i one sa panoramskim pogledom na spratu.

Sve kabine podrazumevaju da putnici dobiju i besplatan poklon set za spavanje, koji podrazumeva masku za oči i čepiće za uši.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još