ONLINE SASTANCI: Kako da uvek izgledate savršeno?

Zoom sastanci su, usled pandemije koronavirusa, postali gotovo pa naša svakodnevica, ali ih ponekad dočekamo nespremni. To se vrlo lako može promeniti!

Svi smo to doživeli: zoom sastanak s novim klijentom. Šminka i frizura su na mestu, a onda, kako se naš lik pojavi na ekranu, pronalazimo propuste u našem izgledu. Video pozivi su i te kako odraz stvarnog stanja stvari.

Ali, na našu sreću, postoje trikovi koji nam mogu pomoći da na narednom onlajn sastanku zablistamo. Saznajte i kako!

Sredite prostor

Nije baš mejkap savet, ali je veoma važna i pozadina iza koje održavate ili prisustvujete Zoom sastanku. Izaberite deo doma u kojem se nalaze detalji koji će odvratiti pažnju od vašeg lica, naročito ukoliko su vas nespremne pozvali na sastanak. Prostor gde se nalazi na primer lepa slika ili tapete su idealni za onlajn sastanke.

Osvetljenje

Što je svetliji prostor, to bolje. Izbegavajte tamne prostorije koje stvaraju senke, kako ne bi delovalo da snimate niskobudžetni horor film.

Dobra strana lica

Ugao je ključan a svi imamo bolju stranu lica. Okrenite se tako kao da pravite omiljenu selfie pozu.

Definišite trepavice

Neka oči i trepavice budu u prvom planu. Nakon nanošenja maskare, raščešljajte dobro trepavice kako biste postigli volumen i dužinu. Oči će se tada videti ma koliko slika s druge strane bude mutna.

Rumenilo

Nanesite rumenilo na jagodice kako biste dobili prirodni i zdrav sjaj. Preporučuju se tečna rumenila.

Izbegavajte upadljive karmine

Jarki karmini, poput pink i narandžastih su veliko "ne" za online sastanke. Odlučite se za neutralnije nijanse, jer želite da delujete što prirodnije.

Podloga

Poslednja stvar koju želimo jeste da nosimo tešku šminku na video pozivu niske rezolucije. Ipak, strateški nanesite korektor na podočnjake, ožiljke, bubuljice ili crvenilo na koži lica. Izgledaćete odmorno čak i kada niste.

Budite svoji

Za kraj, ovo je najvažnije, iako možda zvuči kao kliše. Budite prirodni i šminkom iskažite svoju individualnost. Isto tako, potrudite se da budete vedri i nasmejani.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još