MALI SIGNALI: Devet znakova otkrivaju da mu se sviđate

Da li ste se ikada zapitali da li se sviđate muškarcu koji vas posmatra? Postoji nekoliko trikova koji će vam otkriti radi li se o flertu ili kratkovidom muškarcu koji ne može da proceni iz te udaljenosti da li ste vi njegova koleginica s fakulteta ili niste...

Evo kako možete da otkrijete da se sviđate muškarcu, iako on to možda pokazuje nesvesno...

1. Lep osmeh

Topao osmeh je dobar znak da je raspoložen za flert i zainteresovan za vas. Primetite li da vam se smeška s drugog kraja prostorije, velike su šanse da će vam i prići. Ako ne prilazi, verovatno je stidljiv, pa mu dajte signal da je dobrodošao!

2. Lagano crvenilo

Crveni obrazi odaju stidljivog muškarca, ali to ne znači da treba da ga izbegavate. Ovo je ujedno i jedan jasan znak privlačnosti, a muškarcima se često dogodi upravo to u prisustvu lepe žene.

3. Kontakt očima

Iako nejasan znak, na njega treba obratiti pažnju. Naime, zavisi od toga koliko će dugačak biti kontakt očima. Ukoliko traje nešto duže, verovatno se ipak radi o probuđenoj simpatiji prema vama.

4. Oponaša vas

Ako se muškarcu svidi žena, on potpuno nesvesno oponaša njene pokrete. Stoga ako primetite da je zauzeo isti položaj tela kao i vi, to je to! Možete biti sigurni da imate zeleno svetlo!

5. Postavlja pitanja

Ako ste već stupili u komunikaciju, postavljanjem pitanja daje vam do znanja kako ne želi da se razgovor završi.

6. Promenio je ponašanje

U stresnim situacijama i muškarci reaguju promenom ponašanja, a kako im stres predstavlja upravo razgovor s osobom koja im se sviđa, možete u tome prepoznati signale flerta.

7. Proširene zenice

Razne studije potvrdile su da nam se zenice šire kada gledamo u osobu koja nam se sviđa. S druge strane, zenice se smanjuju kada nam je nešto odbojno ili nešto smatramo neukusnim, a čak i kada ne možemo da vidimo zenice druge osobe, podsvesno registrujemo njegovu ili njenu reakciju. Zenice se sužavaju i kada smo pod stresom. Takođe, proširene zenice čine nas privlačnijim, tvrde stručnjaci.

8. Podignute obrve

Stručnjaci kažu da je ovo jedan od najočiglednijih znakova da se sviđate muškarcu. Ako muškarcu nešto govorite i primetite da je podigao obrve, to je znak da prati i upija svaku vašu reč. Možda se upravo zaljubljuje u vas pa ne propuštajte priliku...

9. Daje komplimente

Sigurno već i same znate da muškarci ne daju komplimente ženama koje im se ne sviđaju...

Izvor: Prva.rs/Ordinacija.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još