REKAO JE DA MU JE ŽAO, A JA SAM OSTALA NEDOREČENA: Nada Topčagić o svađi sa Marinkom Rokvićem

Pevačica Nada Topčagić u suzama je od trenutka kada je saznala da je preminuo njen kolega Marinko Rokvić.

Iako su imali nesuglasice iz mladosti, koje nisu stigli da reše, ona kaže da je želela da ga poseti kada je čula da je bolestan, ali to nije stigla da uradi. Sada to sebi ne može da oprosti.

- Žao mi je što se nisam čula sa njim, zvala sam i pričala sa Nikolom i Slavicom, Marinkovom suprugom, ali njega nisam htela da uznemiravam. Mislila sam, biće vremena, ali, eto, nisam znala da je tako ozbiljno. Ne znam ni od čega je bolovao, porodica o tome nije želela da priča. Samo su mi pre desetak dana rekli da je loše i da je bolest ozbiljna, a Marinko u teškom stanju. Tada mi je Nikola rekao: "Upravo sam ušao kod njega, kaže da mu je žao što ste se svađali" - kazala je Nada.

- Žao mi je što tada Nikoli nisam rekla da mu da telefon u ruke da mu lično kažem da je i meni žao. Ostala sam nedorečena. Otišao je deo moje mladosti sa njim. Molila sam se noćima da mu bude bolje, on je bio čovek stena i nisam mogla ni da zamislim da su može nešto dogoditi. Bio je takva ljudina, stalno raspevan. Mnogo mi je teško, svega se sećam što smo proživeli i lepo i ružno. Bio je deo moje mladosti. Nadam se da će da pronađe mir na nekom boljem mestu, ali ne mogu sebi da oprostim što se nismo pozdravili. To ostaje da me guši - rekla je Topčagićeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nada Topcagic (@topcagicnada)

Podsetimo, Marinko Rokvić je srpski pevač rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi. Marinko je voleo da peva i da svira pesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je voleo i da trenira fudbal.

Sestra od strica je uočila njegov talenat pa ga je povela sa sobom u Beograd. Otišli su u muzičku školu "Stanković", ali pošto je sve bilo popunjeno, mogao je da se upiše samo na odsek za klarinet. Ipak se odlučio za Elektrotehničku školu "Nikola Tesla" i učlanio se u KUD "Nikola Tesla" u kome je pevao. Tada se prvi put zaljubio u devojčicu sa kojom je išao na probe. Nakon završetka srednje škole, batalio je elektrotehniku i započeo muzičku karijeru. Pevao je uglavnom narodne pesme, ali na elitnijim mestima su zahtevali romanse i starogradsku muziku pa je i to naučio. Marinkov brat nije nastavio da svira, ali mu se pridružio u Beogradu i živeli su kao podstanari.

Upisao je fakultet FON i završio je jednu godinu jer nije mogao da uskladi nastupe sa predavanjima. Oduvek je voleo da se lepo oblači i bio je pravi srcolomac. Imao je sve više angažmana, a nakon dve godine pevanja, dobio je ponudu da snimi prvi singl. Na televiziji se pojavio posle pet godina bavljenja ovim poslom.

Marinko je 1980. godine imao avanturu iz koje je rođen njegov najstariji sin Dario. Čim je utvrdio da je dete njegovo, priznao ga je. 1984. godine je upoznao sadašnju suprugu Slavicu koja je iz Zagreba došla u Beograd. Sledeće godine su se venčali i dobili sina Nikolu, a dve godine kasnije Marka.

Marinko Rokvić, umro je danas nakon borbe sa teškom bolešću koja se iskomplikovala.

Izvor: Blic.rs
Foto: topcagicnada/Instagram

Pogledajte još