NE ZNAM ZAŠTO SE TO TOLIKO OKOMILO NA NAS: Zoran Kalezić otkrio da boluje od raka pluća

Pevač Zoran Kalezić je nedavno saopštio da je oboleo od kancera pluća.

- U ponedeljak idem u bolnicu, imam kancer pluća. Imam prijatelje širom sveta, mogao sam da se operišem bilo gde. Ali ipak zašto bih se ja, pored naših ljudi i dece koji imaju sličnih problema i koji se leče ovde, operisao bilo gde, zašto bih išao u Cirih, ili negde drugo - rekao je Zoran Kalezić.

Pevač kaže da želi da ga narod voli i pamti, jer je on narodni umetnik.

- Nije Zoran Kalezić snob, ja sam narodni umetnik i hoću sa narodom, da me on voli. Ako sam ja narodni umetnik, zašto se ne bih lečio tamo gde i moj narod. Ja ne vidim razlog da ne verujem našim doktorima. Ne znam šta to drugi lekari znaju bolje - naglasio je on.

Naglasio je i da njemu ne treba publicitet, nego je bitno da volimo sebe.

- Ne treba meni publicitet, hoću ovim da doprinesem da volimo sebe, svoje komšije. Kako će neko da voli nas, kad sebe ne volimo - poručio je Zoran Kalezić.

Živeo je za to da se vrati u svoj zavičaj, ipak, razočaran je onim što je zatekao.

- Ja sam živeo da se vratim u svoj zavičaj, ali izgleda da ovo više nije moj narod, toliko se sve promenilo, Čeznuo sam da se vratim, ali bolje da sam ostao daleko i zamišljao kako je nekad bilo, nego što sam došao i video stvarnost. Ovde su, nažalost, obezvređene prave vrednosti - rekao je pevač.

Kalezić se osvrnuo i na teške sudbine pojedinih pevača, ali i na film "Toma" o Tomi Zdravkoviću.

- Vidite već šta se dešava sa narodnim pevačima, ne znam zašto se to toliko okomilo na nas. Gledali ste sigurno film "Toma". Ne plače narod za Tomom, nego za vremenom kojeg više nema. To je bilo posebno vreme - prisetio se pevač.

Izvor: Dan
Foto: ADRIA TV Montenegro-Printscreen/Youtube

Pogledajte još