TRIKOVI I SAVETI ZA HLADNE DANE: Kako održati frizuru ispod kape?

Kako održati frizuru ispod kape, tokom jesenjih i zimskih meseci? To i nije tako nedostižan zadatak kako se isprva čini.

Zima nam se približava, a s njom, dolazi i odevanje u toplije komade odeće. Uz to, vreme je da polako izvučemo tople šalove, rukavice i kape iz zimskog garderobera.

Svaka od nas suočila se s tim koliko je teško da ispod kape frizura ostane netaknuta ili bar donekle netaknuta. Zbog materijala samih kapa, neretko se dešava da nam se kosa naelektriše, slepi i da izgubi formu i volumen. Ipak, tome se može stati na put, uz pomoć trikova hair stilista.

Kako održati frizuru ispod kape?

Pre nego što stavite omiljenu kapu (ili šešir), napravite razdeljak na drugoj strani (onoj na kojoj ne pravite nikad). Kada skinete kapu, razdeljak vratite na uobičajenu stranu. Kosa neće biti slepljena i neće izgubiti na volumenu. Ovaj trik zvuči jednostavno, ali je zaista veoma efikasan.

Pored toga, savet je da kosu temeljno četkate svako jutro i veče. Na taj način uklonićete zagađenja koja se uvlače u vlasi, a poboljšaćete i cirkulaciju, te će kosa "odskočiti".

Ako imate naviku da ujutro perete kosu, tokom spavanja, na nju nanesite ulje, koje će dubinski nahraniti vlasi, čineći ih zdravima.

Isto tako, kada namestite fizuru, koristite lak za kosu za fiksiranje. Takođe, možete koristiti i bebi puder (ili specijalan puder za volumen kose), kako se vlasi ne bi slepile.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još