Nova kreditna linija Eurobank za podršku mikro preduzeća i preduzetnika

Uticaj mikro preduzeća i preduzetnika je od izuzetnog značaja za svaku nacionalnu ekonomiju, jer generišu veliki broj radnih mesta i podstiču inovativnost u poslovanju. Oni predstavljaju jedan od najbitnijih indikatora privrednog razvoja, pa je zato izuzetno važno stvarati povoljne uslove za njihovo osnaživanje.

Sa ciljem da preduzetnicima i mikro preduzećima pomogne da očuvaju likvidnost i unaprede svoj poslovni model, Eurobank je sa Evropskim fondom za Jugoistočnu Evropu (EFSE) potpisala bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,3 milijarde dinara, a sredstva se mogu koristiti za finansiranje obrtnih sredstava i kratkoročnih investicija. Nova kreditna linija realizuje se u domaćoj valuti, čime su mikro preduzeća i preduzetnici zaštićeni od deviznog rizika, a naš privredni sistem dodatno osnažen.

Prepoznajući njihov potencijal, Eurobank je sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika stavila u fokus svog poslovanja, a tokom trajanja epidemije koronavirusa, Banka je sprovela dodatne aktivnosti kako bi im pružila neophodnu podršku. Realizovana su tri moratorijuma, koji su klijentima Banke omogućili da relaksiraju svoje obaveze i adekvatno organizuju svoje poslovanje u skladu sa novonastalim okolnostima. Takođe, i tokom kriznog perioda Eurobank je ostala pouzdan partner državi, što je potvrdila učešćem u realizaciji kredita iz garantne šeme.

Potpisivanjem novog bilateralnog ugovora o kreditnoj liniji sa Evropskim fondom za Jugoistočnu Evropu (EFSE), Banka je još jednom potvrdila svoju stratešku usmerenost ka ovom sektoru srpske privrede, a pažljivo kreiranim proizvodima i uslugama, nastaviće njegovo osnaživanje i ubuduće.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još