TOLIKO ME JE TUKAO, MOLILA SAM GA DA ME UBIJE: Svetlana Ceca Kitić progovorila o nasilju koje je trpela u braku

Proslavljena srpska rukometašica Svetlana Ceca Kitić gostovala je u emisiji "Redakcija" koja se emituje na "Kurir" tleviziji i otkrila potresne detalje nasilja koje je doživela u svom trećem braku.

- Čini mi se da svake godine ima sve više žrtava. I sama sam bila žrtva nasilja i znam koliko mi je snage trebalo da to kažem i priznam. Žrtve često imaju osećaj krivice da su one krive. Ima tu dosta osuda, nerazumevanja i seljačkih priča - započela je.

Ceca je istakla da joj je trebalo dosta vremena da javno istupi i prizna da je bila žrtva nasilja.

- Trebalo mi je dosta vremena da ja to javno kažem. Do kraja života vam ostane trauma i to nikada ne zaboravljate. Kad sam počela da pričam o tome, osetila sam veliko olakšanje. O tome treba pričati i to nije sramota. Prvo me je bilo jako sramota. Nepisano je pravilo da kad nastupi prvi udarac da će se to nastaviti. Imala sam tu ludu sreću da sam imala i svoj posao i svoj novac, pa nisam zavisila od siledžije sa kojim sam bila - rekla je Ceca.

Kako kaže, nasilje koje je trpela trajalo je šest godina i dodaje da su batine bile toliko strašne da je svog tadašnjeg supruga nasilnika molila da je ubije kako više to ne bi proživljavala.

- Nasilnici su dobro skriveni, od tako velike ljubavi dođete do toga da vas toliko tuče da mislite da će vas ubiti. Na kraju je došlo do toga da sam mu rekla: "Ubij me više, ja neću ostati sa tobom". Nisam imala rešenje, to su momenti kad se potpuno povučete u sebe, postanete prava žrtva. To je trajalo pet, šest godina. To je ta sramota da se razvedeš, pa zbog deteta, to mi je bio treći brak i trudila sam se svim silama da ga spasim. Deca znaju, ćerka Mara mi je spasila život jednom. Nasilje je nešto čega se ja više ne stidim i otvoreno razgovaram sa decom, moraju da znaju da nisu same - ispričala je Ceca.

Izvor: Mondo.rs
Foto: svetlanacecakitic/Instagram

Pogledajte još