SRBIJA JE IDEALNO MESTO ZA NAŠU PORODICU: Jelena Tomašević iskreno o braku sa Ivanom Bosiljčićem i selidbi u Rusiju

Sredinom septembra jedna od najcenjenijih pevačica u regionu objavila je singl "Sve ispočetka", koji diskretno najavljuje novi album planiran za proleće, a 22. decembra održaće koncert u "Kombank dvorani". Na pitanje da li ima utisak da ona i njene kolege, koje nastupe drže u uslovima "novog normalnog", kreću ispočetka Jelena Tomašević odgovara:

- Primetila sam da se razvio novi, intenzivniji odnos sa publikom. Kao da smo i mi i ljudi za koje nastupamo shvatili da se naši susreti ne podrazumevaju, već da je svaki značajan i neponovljiv. Osećam da su zahvalnost i međusobno poštovanje podignuti na viši nivo. U poslednje vreme to se potvrđuje na svakom koncertu.

Kada se ukuca vaše ime, nižu se tekstovi u kojima se sve vrti oko pitanja hoćete li se preseliti u Rusiju, što je bilo aktuelno i pre dve godine. Da li ste se vi i Ivan ikada ozbiljno bavili selidbom?

- Novinama su potrebni bombastični naslovi, koji često nemaju veze sa tekstom koji sledi. Svako ko pročita naše izjave shvatiće da je Srbija u ovom trenutku idealno mesto za našu porodicu. Čvrsto se držimo porodičnog dogovora čija je suština da nema predugih razdvajanja ukoliko nije baš neophodno ili da, kad god je moguće, svi zajedno idemo na poslovna putovanja. To je parametar po kome prihvatamo poslove, naročito u inostranstvu.

Na Instagramu vidimo da ste vi i ćerka Nina često kod Ivana u Rusiji. Šta vam se u Moskvi najviše dopada?

- Na prošlom putovanju istražila sam hram Vasilija Blaženog, jedan od simbola Moskve. Shvatila sam da sam mnogo puta tuda prošla, ali nikada ranije nisam ušla. Nisam znala da se unutar hrama nalazi devet crkava. Sve su povezane hodnicima nalik na lavirint, čiji su zidovi oslikani neverovatnim muralima i freskama. Dok smo koračali tim hodnicima učinilo mi se da čujem savršeno crkveno pojanje, toliko divno da sam pomislila da snimak ide sa ozvučenja. Krenuli smo tragom muzike i u centralnoj crkvi zatekli četiri momka, crkvena pevača, koji su pod visokom kupolom pevali iz sveg glasa. Nisam mogla da verujem da četiri čoveka mogu da zvuče kao ceo hor. Odjednom sam osetila da je to živ hram, a ne samo muzej. Zapravo, njihovo pevanje je glavni utisak koji nosim iz Moskve.

Šta je Nini najzanimljivije?

- Pored svih zanimljivosti za decu, njoj je najintrigantniji moskovski metro. Ivan i ja nismo uspeli da odgovorimo na sva pitanja koja nam je postavljala, a krenula je od onog kome je palo na pamet da svaka stanica izgleda kao muzej, zašto nijedna nije ista, koliko je građen metro, koliko smo duboko pod zemljom, kojom brzinom idu vozovi... Morali smo da guglamo da bismo joj odgovorili i opet nije bilo dovoljno.

Da li kod vas dvoje postoji podela kakvu su imali vaši roditelji, pa je mama bila nežna i puna podrška, a tata oličenje discipline, ali je s godinama popuštao?

- Moji mama i tata su bili strogi, ali puni ljubavi, i zato smatram da je to dobra mera roditeljstva. Kada sam postala majka, brzo sam shvatila još jednu potpuno novu stvar - nije samo roditelj dat detetu da ga vaspitava i vodi, nego je i dete dato odraslom čoveku da ga svojom čistotom menja i podučava.

Ivan je pre nekoliko godina rekao da deci mora mnogo da se govori o ljubavi kako bi, kad im se desi, znali da je prepoznaju. Da li sada, kad Nina više nije mala, govorite više ili ste dobar deo toga već ispričali?

- Budući da svaki uzrast zahteva drugačije priče, kako Nina raste one s njom postaju sve više prijateljske i sve češće govorimo jezikom odraslih ljudi...

Izvor: Hellomagazin.rs
Foto: ivanbosiljcicofficial/Instagram

Pogledajte još