VREDNO 125.000 FUNTI: Pitanje o srpskoj šljivovici završilo u britanskom kvizu (VIDEO)

U britanskoj verziji kviza "Želite li da postanete milioner?" našlo se pitanje o rakiji od šljive, odnosno šljivovici, koja je jedan od najvećih brendova naše zemlje.

Naime, pitanje je glasilo: "Koji je glavni sastojak rakije šljivovice?", dok su među ponuđenim odgovorima bili trešnja, kajsija, pomorandža i šljiva.

Interesantan deo počeo je onda kada takmičar nije bio siguran koje je voće u pitanju, pa se odlučio za pomoć prijatelja, odnosno svoje majke. Čim ju je pozvao i pročitao pitanje, majka je bez razmišljanja odgovorila "Šljiva, šljiva, odgovor je šljiva", a kada ju je sin pitao da li je sigurna, odgovorila je pozitivno.

Ubedljive reči majke i njeno dobro poznavanje sastojka tradicionalnog alkoholnog pića koje dolazi iz Srbije naveli su na smeh sve u studiju, pa i samog voditelja i učesnika kviza koji je dobro znao koga da pozove, te se odlučio za odgovor koji mu je majka rekla, i naravno, pogodio, te osvojio 125.000 funti.

Delić kviza posebno je zapao za oko korisnicima Tvitera koji su oduševljeni, kako pitanjem, tako i majkom učesnika, koja je, kako su pisali ispod objave na pomenutoj društvenoj mreži "očigledno dolazila u Srbiju".

Pored ovog, tu su se našli i drugi komentari na ovaj tvit koji su glasili "Majka zna znanje", "Jedna je majka", dok je svakako bilo i onih smešnih kao što su "Ovakvu sigurnost odgovora dobiješ bar posle jedne litre rakije", kao i jedan na engleskom "125.000 u džep i who plums you?" (125.000 u džep i ko te šljivi).

Izvor: Objektiv.rs
Foto: Twitter/PrintScreen

Pogledajte još