OVA BOLEST JE PODMUKLA, U JEDNOM DANU NAS OBRIŠE KAO GUMICOM: Jelena Jevremović operisala tumor na dojci

Pevačica Jelena Jevremović nedavno je otišla na konsultaciju povodom estetske korekcije grudi i tom prilikom otkrila da ima promenu levoj dojci.

Ona je hitno operisana, a nakon oporavka od operacije, svim ženama uputila je važnu poruku:

- Ovo nije poruka samosažaljenja, niti patetike. Ovo je iskrena molba i apel na sve devojke i žene, naročito na one koje se osećaju zdravo i u skladu sa tim žive, bezbrižno, kao što sam ja. Molim vas, ne zapostavljajte vaše grudi! Nismo ni svesne koliko je opaka i podmukla bolest tumor dojke. Tiho dođe, tiho se širi, i u jednom danu nas obriše kao gumicom. Nismo rođene naučene, nije dovoljno da "pipamo" grudi i laički tvrdimo kako je tu sve u redu. Nismo stručne, ne znamo, zato moramo ići redovno na ultrazvuk dojki (na 6 meseci), kao i na mamografiju (od 40. godine na svakih 18 meseci). Rokovi za redovne preglede su se smanjili, jer obolelih, naročito mladih žena, je sve više! Otišla sam na konsultaciju o estetskoj korekciji grudi i saznala da imam promenu na levoj dojci - započela je pevačica.

- Na sreću, uz fantastičan tim doktora, kao i uz sjajno osoblje bolnice, nakon skoro 6 sati na operacionom stolu i nimalo jednostavne operacije, sve je, hvala Bogu, prošlo dobro. Danima pre zahvata bila sam u agoniji, plašeći se da je karcinom maligan, brinući i neprestano razmišljajući o deci i svima onima, koje kada legnem na operacioni sto, ostavljam iza sebe... - poručila je Jevremovićeva.

- Hrabra sam, maltene neusrtašiva, nikada se nisam predala... Ali kada su ti životni konci istrgnuti iz ruku i nemaš kontrolu, osetiš se u momentu bespomoćno i slabo. Nema ništa gore i strašnije od toga. Zato, ako češće uradimo makar malo za nas same, to je mnogo! Ne zamerite na ovom postu jednom emotivcu i nepopravljivom optimisti, ali morala sam da pokušam da dignem svest sličnima sebi, pa neka me makar jedna dama danas posluša, biće to prava stvar. Promenila sam se i opametila, posle ovog iskustva baš ništa neću shvatati olako i paziću više na svoje zdravlje. To što brinemo o sebi nije sebično. Naprotiv, time dokazujemo da mislimo na naše bližnje i volimo ih, jer da bismo bili dobri njima, moramo prvo biti dobri sebi samima. Neka ste mi svi zdravi i srećni, i budite blagosloveni i zahvalni na svakom budućem danu. Srećni praznici - zaključila je Jelena.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Jevremovic 💙👩‍👦‍👦🌏🎙📽📚 (@jevremoviceva)

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: jevremoviceva/Instagram

Pogledajte još