Susreti pozorišta Srbije "Joakim Vujić"

PIROT, 16. aprila 2011. (Beta) - Susreti profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" održavaju se u Pirotu do 21. maja, a u zvaničnoj konkurenciji za nagrade festrivala nadmetaće se sedam predstava.

Prema najavama iz uprave Pozorišta u Pirotu, 47. susrete treba da otvori ministar kulture Predrag Marković.

Ljubitelji pozorišne umetnosti u Pirotu će imati priliku da vide Nušićev komad "Put oko sveta" Kruševačkog pozorišta u režiji Juga Radivojevića. Narodno pozorište iz Niša se predstavlja komadom Branislava Nušića "Ožalošćena porodica" u režiji Andraša Urbana.

Domaćin Susreta Narodno pozorište Pirot otvara festival Sterijinim komadom "Kir Janja", u reziji Boška Dimitrijevića. Pozorište Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara na Susrete dolazi sa komadom "Karolina Nojber" Nebojše Romčevića u režiji Miloša Jagodića.

Narodno pozorište iz Užica izvešće Aristofanovu "Lizistratu" u režiji Branka Popovića. Pozorište "Bora Stanković" iz Vranja igraće komad Bore Stankovića "Stari dani" u postavci Nebojše Dugalića, a glumci Šabačkog pozorišta će izvesti Brehtove "Bubnjeve u noći", u režiji Aleksandra Lukača.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.