Film o Rambu Petkoviću otvara "Beldoks"

BEOGRAD, 20. aprila 2011. (Beta) - Dokumentarni film režisera Darka Bajića "O gringo!", o srpskom fudbaleru Dejanu Rambu Petkoviću, otvoriće festival "Beldoks" 4. maja u beogradskom Sava centru, najavili su u sredu organizatori.

Bajić je na konferenciji za novinare "Beldoksa" rekao da je radeći dokumentarac o Petkoviću, koji se proslavio igrajući proteklih godina za brojne brazilske klubove i naposletku za Flamengo iz Rio de Žaneira, nastojao da napravi "napet i zanimljiv film", različit od sportskih reportaža.

Prema Bajićevim rečima, "O gringo!" će omogućiti gledaocima u Srbiji da "upoznaju jednog sjajnog fudbalera koji je u Brazilu postao legenda".

"Tek kada sam došao u Rio, prvi put sam video kakva je legenda. To je neverovatno! Ne može da prođe ulicom da se ne skupe ljudi. Jedva smo pronalazili 'rupe' medju ljudi da bi ga uslikali, koliko je davao autograme i koliko je pozdravljan. U Flamengu smatraju da su Ziko i on najveće legende", naglasio je Bajić.

Kako je najavljeno, četvrti Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldoks" trajaće od 4. do 11. maja u Beogradu, sa projekcijama, pored Sava centra, u Domu omladine, Kinoteci, Dvorani kulturnog centra Studentski grad, Dvorani kulturnog centra i Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.