Jelena ponovo izgubila od Andree

BEOGRAD, 20. aprila 2011. (FoNet) - Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira premijer serije u Štutgartu, pošto je u meču drugog kola izgubila od Nemice Andree Petković rezultatom 3:6, 6:1, 6:3.

Bio je to drugi međusobni susret ove dve teniserke u poslednjih mesec i po dana i druga pobeda naturalizovane Nemice srpskog porekla i to po istom scenariju. Oba puta Janković je dobijala prvi set, ali je Petković uspevala da preokrene rezultat.

Meč je od početka bio dosta čudan, jer ni jednoj ni drugoj teniserki početni udarac nije davao gotovo nikakvu pednost, pa je u 25 gemova viđeno čak 16 brejkova. Umesto da servisima stiču inicijativu, Janković i Petković su je gubile i uglavnom bile prinuđene da se brane, pa je tako najbolje rangirana srpska tenserka od deset osvojenih gemova samo tri dobila na svoj sevis.

Janković je prvi set uspela da dobije, jer je napravila manje grešaka od protivnice, ali je onda gotovo prestala da igra. Čini se da je platila danak iscrpljujućim duelima u Fed kupu protiv Slovačke i u većem delu meča bilo je vidljivo da joj nedostaje snage.

Petković je to iskoristila i bez ikakvih problema dobila drugi set, da bi u trećem bila nastavljena revija obostranih gešaka i brejkova. U finišu je Janković serijom dvostrukih servis grešaka poklonila protivnici ključni gem i više nije bila u stanju da se vrati.

Petković će u četvrtfinalu igrati protiv prve teniserke sa WTA liste Karoline Voznijacki iz Danske.

Pogledajte još