MINISTAR ZA IMIGRACIJE DONEO ODLUKU: Novaku Đokoviću ponovo poništena viza

Novaku Đokoviću ponovo je poništena viza za ulazak u Australiju! Ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio je svoje diskreciono pravo i ukinuo je vizu najboljem teniseru sveta!

- Iskoristio sam svoje pravo da poništim vizu gospodinu Novaku Đokoviću, jer je tako u javnom interesu.

Odluka je doneta posle naredbe Federalnog suda 10. januara 2022. godine da se poništi prvobitna odluka o ukidanju vize.

- Doneseći ovu odluku, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dostavili ministarstvo unutrašnjih poslova, granična policija i gospodin Đoković.

Vlada Skota Morisona je potpuno posvećena zaštiti granica Australije, naročito u vreme pandemije virusa korona.

- Zahvaljujem zvaničnicima ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije koji rade svakodnevno u interesu Australije - navodi se u saopštenju.

Prethodno je pomenuto da bi ovakva odluka ministra značila deportaciju, ali i moguću zabranu ulaska u Austraiju u naredne tri godine.

Očekuje se da pravni tim srpskog tenisera uloži žalbu na ovu odluku ministra. Advokati 20-strukog grend slem pobednika nadaju se da bi saslušanje moglo da se održi tokom vikenda i dovrši u nedelju, što bi mu omogućilo Đokoviću da odigra prvi meč na Australijan Openu protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića.

Podsećamo, Đokoviću je po dolasku u Australiju ukinuta viza jer navodno nije dostavio dovoljno dokaza za izuzeće od obavezne vakcinacije. Najbolji teniser sveta žalio se Federalnom sudu, koji je usvojio njegovu žalbu pošto je ustanovljeno da je prvom reketu sveta uskraćena proceduralna pravičnost.

Srbin je potom ušao u Australiju, a prethodnih dana pripremao se za početak grend slema, koji je osvajao devet puta.

Izvor: N1
Foto: djokernole/Instagram

Pogledajte još