BILO JE MUČNO, NISAM GLEDALA U TURČINA DA NE BIH ZAPAMTILA NJEGOV LIK: Gordana Šaulić otkrila detalje suđenja u Nemačkoj

Nakon tri godine od saobraćajne nezgode u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, održano je suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu. Alsin je dobio tri godine i 3 meseca zatvora, a udovica Šabana Šaulića, Gordana Šaulić u "Jutru" na Prvoj progovorila je o suđenju i otkrila sve detalje.

- Faktički će biti tri godine, jer je već tri meseca bio u istražnom zatvoru. Da je bila obrnuta situacija, bilo bi drugačije. Tri godine čekanja i mučenja, agonija koja je trajala, susret sa tom osobom... Imao je drogu i alkohol u krvi, a ne vožnja iz nehata. Ne bih volela da ništa ružno kažem. Bila je mala prostorija, ušao je čovek sa kapuljačom, sa maskom, držao je knjigu ispred lica, trudila sam da ga ne gledam, nisam želela taj lik da zapamtim. On je priznao krivicu, vozio je 160 na sat, a bilo je dozvoljeno 80. Toliko je sramno. Nama ta kazna ništa ne znači, ali on tri godine šeta, pije, jede, normalno živi, dok ova dva čoveka nisu tu - rekla je Goca i dodala:

- Kao prodica se više nećemo pojavljivati na tim ročištima jer je jako stresno. Šta ćemo dobiti ne znamo, ali ćemo pokušati da ta pravda bude koliko toliko zadovoljena. Mora da se zna da se sudilo nemačkom državljaninu, a oni su dva stranca. Mi sa našim bolom nastavljamo dalje. Stojadinović je izuzetno teško i psihički, čovek je ostao invalid - dodala je Gordana.

Ona se prisetila kada se upoznala sa Šabanom.

- Mi smo odrastali i starili zajedno, sa svim burama i olujama. Uvek smo imali brod koji je znao gde mu je luka. Troje dece smo odgajali, to je naš najveći uspeh. Bili smo jedno drugom vetar u leđa. Moj život je bio Šaban, njegov život i njegova karijera. Sve što je radio je radio najbolje. Imala sam 17 godina kada smo se upoznali. Bilo je malo problematično jer sam bila jedinica. On je tada već uveliko pevao - prisetila se Goca.

Šabnova supruga ispričala je koliko joj nedostaje svakog dana.

- Nedostaje mi svaki dan. Nedostaju mi razgovori. Dobili smo praunuka. On je deo nas, uvek se pitamo šta bi rekao tata. Idemo dalje. Luka ga je zvao dekara, imali su poseban odnos. Unuke ga pamte, često ga spominju. Bio je najsrećniji sa njima. Mladost je bila takva da je malo vremena provodio sa decom, pa se posvetio unucima.

Izvor: Blic.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još