ISTINA BOLI: O čemu žene najčešće lažu svoje partnere?

Svi ponekad koristimo male "bele" laži, jer ne želimo da istinom povredimo voljenu osobu. Ali, o čemu žene najčešće lažu svoje partnere?

Glumljenje orgazma

Preko 95 odsto žena priznaje da su bar jednom u životu odglumile orgazam, a čak 60 odsto njih da to čine redovno. Kao glavni razlog navode to što shvataju da ne mogu da ga dožive, a ne žele time da povrede partnera. Čak 80 odsto žena kaže da sam orgazam nije potvrda dobrog ili lošeg seksa.

Broj partnera s kojima su bile

Iako je ovo samo po sebi glupa tema koja zapravo nema smisla, ako ipak dođe do nje, teško se može očekivati da će većina žena reći stvarnu brojku. Razlog uopšte ne mora biti konkretan broj partnera, već društvena percepcija toga koliko se smatra prihvatljivo. Ako ne želite da slušate laži, ne postavljajte takva pitanja.

Samozadovoljavanje

Ženama je često neprijatno da priznaju kako se samozadovoljavaju, dok se kod muškaraca takva aktivnost smatra prirodnom i normalnom. Studije otkrivaju da 60 odsto žena to radi redovno, 30 povremeno, a 10 odsto nikako. Razlog laganja? Ne žele da ispadnu pohotne, da partner ne pomisli da im nije dovoljan i sl.

Problemi u seksu

Predrasuda je da su muškarci ti koji pričaju o detaljima seksa sa svojim prijateljima, dok žene ćute kao zalivene. Oko 60 odsto žena kaže da su spremne da svog partnera pohvale, kao i da govore o tome koliko često imaju seks. Kao jedna od omiljenih tema u ženskom društvu su i problemi koje žene imaju u seksu. Istraživanje govori da o njima priča s bliskim prjateljicama priča više od 80 odsto žena.

Zamišljanje drugog

Ako znate neku ženu koja tvrdi da za vreme seksa nikad ne zamišlja nikog drugog nego svog partnera, znajte da nije iskrena. Tu je situacija gotovo ista kao kod muškaraca. Objašnjenje? Žene imaju seksualne fantazije isto kao i muškarci. Ipak, to ne mora da znači da je ona nezadovoljna seksom koji ima u vezi. To su jednostavno maštarije.

Njegova veličina

Ženama definitivno u seksu nije presudna dužina njegovog polnog organa. Muškarci su ti koji znatno više pažnje obraćaju na to, dok je ženama bitniji libido partnera, nesebičnost u seksu, kreativnost, preuzimanje inicijative...

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još