Izložba „Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet“ sutra u Inđiji

Izložba „Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet“ biće svečano otvorena u utorak, 1. februara na platou ispred Galerije kuće Vojnovića sa početkom u 12 časova.

Centar za lonalnu demokratiju u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja treću godinu zaredom organizuje kampanju „Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet“, a ove godine kampanju su podržale i ambasade stranih država u Beogradu, pa su u projekat uvršteni i predlozi stranih država iz celog sveta.

Kampanja " Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Izložba na kojoj su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta gostovaće u šest gradova širom Srbije tokom 2022. godine, te će posetioci izložbe biti u prilici da se upoznaju sa interesantnim životnim pričama osoba sa invaliditetom iz celog sveta sa ciljem da se predstave oni koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti, a uprkos tome postižu veliki uspeh u svojim profesijama. Ove godine izložba je gostovala u Šapcu, Zrenjaninu i Novom Sadu.

Izložba će u Inđiji moći da se pogleda do 7. februara.

Pogledajte još