Nina Radojičić - nova pozitivna energija za Eurosong

Na poslednjem druženju sa srppskim novinarima u domovini Nina je opuštena, spontana, nasmejana. Pohvalila nam se kako je nedano položila patofizu, jedan od najtežih predmeta na Farmaceutskom fakultetu.

-Idemo u Dizeldorf da uživamo i da pokažemo tamo šta umemo.Imam sjajnu pesmu i odlične devojke pored sebe, sve to mi olakšava posao. Daću sve od sebe da se glasom i stasom pokažem u najboljem svetlu.

Dosta toga se promenilo u prethodna dva meseca?
-Živela sam jedan miran život studentkinje farmacije, a sada imam mnogo manje vremena za ljude koje volim. Njima ću se najviše obradovati kada se završi sve ovo. Sa druge strane, desilo mi se mnogo lepih stvari, uživam u svemu tome. Kada volite i prirodne nauke i muziku to može da se uklopi jako lako.

Detalji oko izgleda na sceni ?
-Biće retro fazon. Šareno, veselo...

Izbor je pao na srpski jezik, engleska verzija će se čuti ako Nina kojim slučajem vrati Evroviziju u Beograd.
-Drago mi je što ću pevati na srpskom, mislim da na maternjem jeziku mogu najbolje da iznesem pesmu.

Konkurencija u polufinalu ?
-Ima dosta dobrih pevača i numera, zapazila sam Albaniju. Biće teško ali verujem u uspeh.

Kako Vam se čine ostale pesme sa teritorije bivše Jugosavije ? Dino Merlin se sa „Love In Rewind“ vrlo visoko kotira...
-Njegova pesma mi se najviše i svidela. Sjajna je, on je odličan pevač, to ne može da bude loša kombinacija. Želim mu mnogo sreće i da se sretnemo u finalu.

Nina je poručila da nema tremu, takav je i utisak odavala. Palčevi su joj već sada čvrsto stisnuti – ostaje nada da ćemo prvo pregurati polufinalnu rundu, a onda i bar ponekad uzviknuti spontano „yes“ posle „Twelve points Serbia“ 14.maja.


Tekst: Milan Ćunković

Foto i video: Mirjana Ristić Damjanović

Pogledajte još