PAVIĆ JE LIK MAJE NAPISAO ZA MENE: Mina Lazarević ponosna na saradnju sa čuvenim scenaristom

Mnogi ne znaju da je u seriji "Junaci našeg doba" ulogu Maje, snažne i zrele žene, supruge glavnog junaka Miroslava Čičanovića – Čička, Siniša Pavić pisao upravo za Minu Lazarević.

- Ja sam imala sreću da mi karijera započne i odmah krene munjevitom brzinom baš sa serijom Siniše Pavića 'Porodično blago' - seća se Mina uloge Čupke koja ju je odmah svrstala u red najpopularnijih glumica u zemlji.

Zahvaljujući saradnji koja traje već dve decenije, došlo je do toga da dobije ulogu napisanu specijalno za nju.

- Tada sam bila jako ponosna na to što počinjem sa Pavićem, a još ponosnija sam sada kada on piše nešto za mene. Mislim da je to velika privilegija koju glumac može da ima u toku karijere – da jedan pisac, posebno pisac kao što je Pavić, stvara ulogu baš za njega.

Još samo nekoliko dana deli nas od nove sezone "Junaka našeg doba" (od 8. februara, radnim danima na RTS1). O samoj seriji, Mina kaže da oslikava društvo i realnost u kojoj živimo, ne samo sada, već i ubuduće.

- Mi i sada gledamo 'Bolji život', 'Porodično blago', 'Belu lađu'... Sve te serije su i dalje aktuelne. Siniša je, u neku ruku, vizionar, jer je uvek umeo da svojom satirom na pravi način oslika društvo – ne samo trenutno, nego i da predvidi nekoliko koraka unapred šta iz ove situacije može dalje da se desi. Mislim da je to jedan od razloga večitosti i uspešnosti njegovih tekstova.

Izazova na setu je mnogo, priča glumica.

- Nekada su najveći izazov te opšte situacije, kao kada je temperatura 50 stepeni, na vama je šminka koja se topi, nemate način da se rashladite, a kraj snimanja se ne naslućuje... Ipak, mi smo svi 'velika deca', trudimo se da se šalimo i da nekako lakše i lepše prođemo ceo taj proces, tako da je mnogo anegdota, i onih koje sami stvaramo, i onih koje se spontano dešavaju. Ja lično na snimanje dolazim uvek u lepom raspoloženju i trudim da se dobro provedem, jer radim posao koji volim. Uostalom, kada ekipu serije predvodi jedan tako iskusan tim kao što su Pavić i Miša Vukobratović, šta vam kao glumcu drugo preostaje nego samo da se baškarite...

U narednim epizodama Maja doživljava promene, koje trpi i njena porodica. Ona će pokušavati da održi harmoniju i red u kući dok gradi sopstvenu karijeru.

- Maja se u novoj sezoni menja, pokušava da sa svojim nezgodnim, impulsivnim temperamentom egzistira u još uvek muškom svetu kao poslovna žena koja želi da napreduje u karijeri.

Zato joj je Maja i bliska, priznaje Mina:

- Mi žene moramo da imamo posebnu strategiju za borbu, ali ona se ne pravi sa 18 godina, tako što sebi kažemo 'to je to'. Potrebno je stalno snalaženje, 'plivanje' – to je jedan maraton i mora se imati puno snage, kako psihičke, tako i fizičke da bi se opstalo. Treba imati principe, ali se moraju praviti i kompromisi, u mom slučaju - mali - zaključuje glumica uz osmeh.

Foto: RTS/Promo

Izvor: RTS
Foto: Promo

Pogledajte još