Rambo Petković: Zauvek veliki, zauvek "O Gringo"!

Premijerom filma “O Gringo” u režiji Darka Bajića, koji govori o životu Dejana Ramba Petkovića, najboljeg stranog fudbalera u istoriji Brazila, u Sava centru je otvoren Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma "Beldocs".

Rambo i cela filmska ekipa su nakon projekcije više nego dirljivog dokumentarnog filma pozdravljeni snažnim aplauzom. Ovacije koje je Rambo dožive po izlasku na scenu još jedan su dokaz da ova fudbalska zvezda, sada već i legenda, za prave ljude nikada neće biti "O Gringo", odnosno "Veliki stranac", već samo "Veliki"!

- Kada gledate film uvek pamtite pojedine njegove delove. Isto to dešava se u fudbalu i zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam imao priliku da napravim film o čoveku koji je u Brazilu pravo božanstvo. Kada tamo kažete da ste iz Srbije, odmah vas pitaju za "Peta". Svi mi treba da budemo ponosni na ono što je Rambo postigao u Brazilu i što je u Flamengu legenda ravnopravna Ziku - rekao je reditelj Bajić.

Ovu veliku fudbalsku zvezdu uskoro očekuje oproštaj od fudbala, što će učiniti na dve utakmice. Prva oproštajna utakmica je zakazana za 5. jun kada Flamengo igra protiv Korintijansa, a drugu će biti priređena na "Marakani" 9. avgusta kada će se u prijateljskom meču sastati Flamengo i Crvena zvezda.

Film "O Gringo" u redovnu bioskopsku distribuciju stiže od 12. maja i nikako ga ne treba propustiti!

Pogledajte još