Darko Bajić o novoj seriji Ime naroda

Prva epizoda večeras!

Poznati reditelj Darko Bajić otkrio je danas ekskluzivno u emisiji ,,Kec na jedanaest” na K1 televiziji da su u seriji  ,,Ime naroda“ istorijski događaji, za razliku od istoimenog filma, predstavljeni iz ugla Milice Tomić, ćerke Svetozara Miletića.

Naglasio je da je Milica heroina ne samo Novog Sada nego i cele Srbije, upravo zbog toga što je bila jedna od prvih borkinja za rodnu ravnopravnost u 19. veku.

Komentarišući prisustvo istorijskih tema na platnu srpske kinematografije, Bajić je istakao da se film pravi kako bi kreirao interakciju i dijalog.

,,Lepota življenja je da kroz dijalog otkrivamo koliko smo dobri ili nismo. Nije u pitanju nikakav nacionalizam, već ljubav prema zemlji u kojoj živiš i saznanju o njenoj istoriji. Reditelji su tu da neke stvari otkriju i da svi zajedno analiziramo našu istoriju i ostavimo bolju zemlju za one koji dolaze”, zaključio je.

Film „Ime naroda“ prikazivan je u bioskopima krajem 2020. godine, a serija od pet epizoda se emituje od večeras do 9. aprila na Superstar kanalu.

Pogledajte još