Predstava Miroslav u Kulturnom centru Novog Sada

NOVI SAD, 5. maja 2011. (Beta) - Premijerom pozorišne predstave "Miroslav" po tekstu Slavomira Mrožeka i u režiji Borisa Isakovića, Kulturni centar Novog Sada će 8. maja otvoriti novu i modernizovanu pozorišnu scenu, najavili su prestavnici Kulturnog centra Novi Sad.

"Glumci i reditelji u Novom Sadu već dugo govore o tome da je pozorišna produkcija dovoljno velika da joj je potreban još jedan prostor, a nova scena Kulturnog centra je vrlo moderna, dobro opremljena i ima potencijala za ozbiljne predstave", rekao je na konferenciji za novinare reditelj Boris Isaković.

Prema njegovim rečima, Kulturni centar je moderna institucija koja bi za razliku od ostalih trebala da se "oslobodi balasta nepotrebnih radnika koji otežavaju pozorišnu produkciju" i da na predstavama radi samo onoliko ljudi koliko je potrebno.

Isaković je dodao da je tekst napisan 1961. godine, ali da pisac Mrožek kroz njega dokazuje da je još uvek prisutan i da je aktuelan u trenutku u kojem živimo.

Premijera predstave "Miroslav" biće odigrana u nedelju, 8. maja, a na repertoaru nove pozorišne scene Kulturnog centra odigraće se i 15, 16. i 24. maja. Ulaznice za predstavu su u prodaji po ceni od 500 dinara.

Pogledajte još