Panatinaikos u finalu fajnal-fora

Panatinaikos će se za svoju šestu titulu evropskog prvaka boriti sa pobednikom Makabijem, koji je pobedio Real iz Madrida.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nik Kalates sa 17 poena i šest skokova. Majk Batist završio je meč sa 16 poena i sedam
skokova. Milenko Tepić i Aleksandar Marić nisu ulazili u igru.

Najefikasniji u Montepaskiju bili su Rimantas Kaukenas sa 13 i Malik Herston sa 12 poena. Marko Jarić igrao je 15 minuta, a utakmicu je završio bez poena i asistencija, sa tri ukradene i dve izgubljene lopte.

Montepaski je dobro počeo meč i vodio je tokom cele prve četvrtine, sve dok atinska ekipa nije počela da pogadja šuteve.

Pao je tada, predvodjen Adonisom Focisom i Stratosom Perperogluom uspeo da preokrene rezultat i povede, a prednost nije ispuštao do kraja.

Na ruku "zelenima" išli su i problemi sa penalima Montepaskija, pošto su već sredinom druge četvrtine po tri penala imali centri Kšištof Lavrinovič i Milovan Raković.

Panatinaikos je na poluvreme otišao sa vodjstvom 40:36. Prvih pet minuta treće četvrtine prošlo je u seriji promašaja i dobrih odbrana, a oba tima postigla su tek po dva poena.

To je prekinuo Nik Kalates pogotkom iz penala, a zatim se priključio Batist. Posle trojke Focisa Pao je poveo sa 52:40, što je bila najveća prednost na meču.

Montepaski je minut pre kraja utakmice uspeo da pridje na pet poena zaostatka 72:67, ali je Batist sprečio preokret.

Pogledajte još