Najlepši poljupci u istoriji filma

Kada je Ret (Klerk Gebl) rekao Skarlet "tebe treba ljubiti, često i to treba da radi neko ko zna", od te 1939. godine do danas jeza ne prestaje da prolazi kroz kičmu svima kada usledi jedan od velikih poljubaca iz filma "Prohujalo s vihohorom" (Gone With The Wind).

Drugačija, ali opet velika strast zapali ekran kada se na njujorškoj kiši poljube Holi (Odri Hepbern) i Pol (Džordž Pipard)... Naravno, film "Doručak kod Tifanija" (Breakfast at Tiffany's)!

Ima Holivud to nešto što uspešno obriše granicu između ljigavog i kultnog... Najbolji dokaz su poljupci iz filmova "Zgodna žena" (Pretty Woman) i "Duh" (Ghost), koji jesu nešto što ostaje zauvek.

(old_image)

Njih dvoje na pramcu broda koji će nestati zajedno sa njihovom ljubavlju i otići u večnost... Mnogi su se šalili na račun kultne scene iz Kameronovog hita "Titanik" (Titanic), ali činjenica je da je malo tako holivudski moćnih scena koje se pritom usuđuju da postave i suštinsko pitanje: "Da li mi veruješ?".

Možda je Spajdijeva (Spiderman) glava u položaju neobičnom za klasičan holivudski poljubac, ali koja devojka ne bi poželela da oseti nešto tako "naopačke" kao Meri Džejn.

Za istoriju šoubiz žutih strana jedan od najbitnijih poljubaca na velikom ekranu sigurno je onaj koji su razmenili Bred Pit i Anđelina Džoli u filmu "Gospodin i gospođa Smit" (Mr. and Mrs. Smith), nakon koga im niko nije poverovao da su na setu bili samo prijatelji.

(old_image)

Ko kaže da je "Beležnica" (The Notebook) nešto najljigavije što je Rajan Gosling ikada mogao da snimi, možemo samo da joj/mu kažemo: Sve to stoji, ali blago Rejčel Mekadams jer je doživela OVO i OVO i...

Naravno, sećamo se i "Kazablanke" (Casablanca). Volimo i taj specijalni prvi poljubac iz romcoma "Nikada poljubljena" (Never Been Kissed). Uvek je tu i Leo Dikaprio, ali sada u filmu Baza Lurmana "Romeo i Julila" (Romeo + Juliet). Mada, divniji od mnogih "ljudskih zvezda" su "Maza i Lunja" (Lady and the Tramp).

(old_image)

Ali ovaj poljubac... Uh... Čista strast Hita i Džejka u filmu "Planina Broukbek" (Brokeback Mountain)!

Vremena su se "filmski" promenila, pa danas tinejdžeri "lude" za vampirima i tenzijom koju izaziva poljubac sa jednim od najpopularnijih ikada - Edvardom iz sage "Sumrak" (Twilight). Bela (Kristen Stjuart) i Edvard (Robert Petinson) su prvi put to uradili tako da se on "zalepio" za zid (a i tinejdžerke zajedno sa njim!).

Ovo su samo neki od legendarnih filmskih poljubaca, a koji je vama omiljen toliko da preskočite jedan udah?

Katarina Milovanović

Pogledajte još