KAD IŠČEZNE ŽELJA ZA SEKSOM: Pet načina da rasplamsate strasti u spavaćoj sobi

Često se javlja problem da jedan od partnera više želi seks, dok drugi ipak želi da se bavi nekim drugim aktivnostima. U dugogodišnjim heteroseksualnim odnosima, žene obično žele da se osećaju emocionalno povezano pre nego što se odluče za seks, dok muškarci tu emocionalnu povezanost imaju nakon polnog odnosa.

Naravno, situacija može biti i obrnuta. Svakako, to kod oba partnera stvara osećaj odbačenosti, frustracije i ogorčenosti. Saznajte šta treba da učinite ako se to dogodi...

Planirajte seks

Da, stavi to u svoj kalendar. Možda ne zvuči "seksi" ili "spontano", ali potrebno je da odredite vreme kada ste potpuno slobodni i rasterećeni.

Ne morate nužno očekivati seks, samo stvorite prozor mogućnosti da se seks dogodi. Seks počinje u mozgu. Dakle, ako još nemate "seksualni" sastanak sa svojim partnerom, potrudite se da napravite stalni sastanak. Šta ćete raditi sa tim vremenom, potpuno zavisi od vas dvoje, ali zabavite se. Vaša mašta je granica!

Seks na prvom mestu, hrana na drugom

Ako imate sastanak sa devojkom, odlično! Imajte seks pre večere. Niko ne želi da ima seks kada je naduven, ima gasove i umoran je. Ovo često dovodi do osećaja razočaranja kada noć ne prođe onako kako je zamišljeno.

Identifikujte svoje prepreke i šta vas uzbuđuje

Saznajte šta vas koči, a šta vas uzbuđuje. Želite da eliminišete stvari koje vas pogađaju.

Budite voljni

Neka vam postane navika da se voljno bavite aktivnostima koje će izazvati uzbuđenje. Smislite neke ideje koje će vas oraspoložiti. Time ćete pomoći održavanju veze između vas i vašeg partnera. Kada se parovi osećaju povezano, prijavljuju veće zadovoljstvo u vezi. Ako se osećate zadovoljno u svojoj vezi, budite spremni da se uključite u stvari koje će podstaći uzbuđenje koje će dovesti do želje. Ove stvari mogu biti mentalne ili fizičke.

Ples je odličan način za izazivanje uzbuđenja, pa su i zajedničko vežbanje, isprobavanje novih stvari i čitanje.

Fokus na predigru

Predigra je neophodna za oba partnera. Nemojte zbunjivati ili ograničavati predigru sa nekoliko minuta do seksa. Žene često osećaju želju nakon uzbuđenja, a potrebno im je 20 do 45 minuta da dođu do vrhunca uzbuđenja, zbog čega predigru ne treba zanemariti.

Mašta vam je ovde jedina granica. Ostavite beleške koje će vaš partner pronaći, slati nasumične tekstualne poruke tokom dana, preuzeti inicijativu i izvršiti rezervacije sredinom nedelje u restoranu i tamo se upoznajte sa svojim partnerom nakon posla.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još