MANJE JE VIŠE: Da li znate šta je skinminimalizam?

Baš kao što mu i samo ime kaže, skinminimalizam je novi trend suprotan preterivanju i nanošenju previše proizvoda na kožu. Mnogo slojeva šminke, krema ili seruma može opteretiti našu kožu i imati suprotan efekat. Stručnjaci objašnjavaju zbog čega bi trebalo da usvojimo ovaj novi trend.

Šta podrazumeva skinminimalizam?

Ključ minimalističkog gledišta u ovom pogledu podrazumeva da volite svoju kožu i da se ne trudite da velikim brojem proizvoda prikrijete ono što vi smatrate nesavršenostima. Naglasak je na korišćenju laganih preparata koji će poboljšati zdravlje i vitalnost vaše kože i da broj tih preparata bude što manji. Teška šminka napušta nove trendove i otvara vrata za prirodan izgled, a samim tim i za skinminimalizam.

Veliki broj proizvoda koje koristimo kao i njihova česta upotreba može da nas uvuče u začarani krug.

Mnogo ljudi nije upućeno u sastav proizvoda koje koristi niti znaju zbog čega to rade. Važno je imati na umu da kožu nahranimo proizvodima koji joj odgovaraju, ali ne i da po svaku cenu je zatrpavamo svim i svačim.

Važno je reći i da se ovaj trend uklapa u sve popularniji koncept održive životne sredine jer manje ambalaža koje bacamo znači i manje zagađenja prirode. Mnogi su najavili i da će u kozmetičkoj industriji doći do velikih promena i prelaska na višenamenske proizvode, kako zbog životne sredine, tako i zbog sve bržeg života koji nam ne ostavlja mnogo vremena za skincare rutinu.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još