Završeno drugo polufinale Pesme za Evroviziju '22

U dobrom raspoloženju i prijateljskoj atmosferi predstavilo se još 18 učesnika "Pesme za Evroviziju '22". Zahvaljujući glasovima stručnog žirija i glasovima publike u finale su se plasirali:

- Tijana Dapčević – Ljubi, ljubi doveka

- Orkestar Aleksandra Sofronijevića - Anđele moj

- Zoe Kida - Bejbi

- Zejna Murkić - Nema te

- Gift - Haos

- Gramophonedzie - Počinjem da ludim

- Sara Jo - Muškarčina

- Naiva - Skidam

- CHEGI i Braća Bluz Bend - Devojko sa plamenom u očima

Dok su se brojali glasovi, publika je imala priliku da se podseti učešća predstavnika bivše Jugoslavije na "Evrosongu". A zatim su Ivana Peters, Mladen Lukić, Danica Krstić, Bojana Stamenov, podsetili na neke od pesama iz tog perioda.

Ivana Peters je otpevala pesmu Zdravka Čolića, "Gori vatra" sa kojom je 1973. godine učestvovao na "Pesmi Evrovizije" u Luksemburgu. Mladen Lukić je otpevao pesmu "Lejla" koju je Sead Memić Vajta pevao u Dablinu 1981. godine.

Na pesmu "Novih fosila" "Ja sam za ples", koja je osvojila četvrto mesto na "Pesmi Evrovizije" 1987. godine u Briselu, podsetila nas je Bojana Stamenov. Danica Krstić je otpevala pesmu Brazil koju je Bebi Dol pevala u Rimu 1991. godine.

Na kraju su svi pomogli Danijelu Popoviću da otpeva svoju legendarnu pesmu "Džuli" koja je osvojila četvrto mesto na "Pesmi Evrovizije" u Minhenu 1983. godine i bila veliki hit ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već u celoj Evropi.

Finalno veče kada će biti odabran predstavnik Srbije u Torinu, održava se sutra u istom terminu, od 21 čas, uz direktan prenos na programima RTS 1 i RTS Svet, na multimedijalnoj platformi RTS Planeta, Internet portalu RTS-a i Jutjubu.

Izvor: RTS
Foto: RTS/Promo

Pogledajte još