#FestivalLjubavi2022: Udruženje "Folklorika" u znaku ljubavi na platou ispred "Promenade"

Nakon jedne godine pauze izazvane pandemijom, Novi Sad je u 2022. pored titule "Evropske prestonice kulture" ponovo i "Prestonica ljubavi".

"Festival ljubavi" koji organizuju Udruženje PETROVARADIN MEDIJA i Udruženje THE BEST EVENTS, ove godine se održava na platou ispred TC Promenada sve do 10. marta 2022. godine.

Juče su na bini festivala nastupili članovi članovi Udruženja „Folklorika“ iz Novog Sada, osnovanog na Međunarodni dan mladih 12. avgusta 2016. godine, sa ciljem da afirmiše decu i mlade za narodno stvaralaštvo i tradiciju.

Udruženje broji oko 80 članova koji se okupljaju u okviru pet folklornih ansambala. Najmlađi ansambl je "Folklorna azbuka" za decu uzrasta od 3 do 6 godina, a najstariji "Rekreativni folklorni ansambl" u kojem se druže veterani, koji žele da nauče da igraju ili su nekad igrali.

Centralna instalacija ovogodišnjeg festivala biće "Flower Wall" - Zid od prirodnog cveća, sa natpisima "ljubav" na različitim jezicima.

Tokom 30 festivalskih dana, na centralnoj bini biće organizovan bogat muzički program, a brojne aktivacije održaće se na samom platou ali i mnogim drugim lokacijama u Novom Sadu - Promocije knjiga sa ljubavnom tematikom, Tura kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, Koncerti u Muzeju Vojvodine, Filmski Maraton, Nagradne igre za zaljubljene, Dog Show, i razne aktivacije za najmlađe.

O programu festivala detaljnije se možete informisati putem IG naloga i FB stranice “Festival Ljubavi”, kao i putem zvaničnog sajta festivala.

"Festival ljubavi" se ove godine održava u saradnji sa TC Promenada i uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su kompanije Coca Cola, Heineken i NEXE Grupa.

Pogledajte još